Licensnämnden köpte HIF:s plan

Svenska fotbollförbundets licensnämnd godkände Helsingborg IF:s handlingsplan som ska rädda den anrika föreningen ur den ekonomiska krisen.
Sport • Publicerad 9 maj 2003

Svenska fotbollförbundets licensnämnd godkände Helsingborg IF:s handlingsplan som ska rädda den anrika föreningen ur den ekonomiska krisen. –Knäckfrågan var om lånet från kommunen och de tre bankerna skulle ses som ett lån eller ett kapitaltillskott. Och vi ser det som ett kapitaltillskott. Vi jämför det här med vilket sponsorbidrag som helst, säger licensnämndens ordförande Khennet Tallinger. Helsingborg var nära konkurs för en tid sedan innan Helsingborgs kommun och tre banker gick in med sammanlagt 25 miljoner kronor och räddade klubben. Helsingborg hade tvångsdegraderats från allsvenskan om klubben inte fått klartecken från fotbollförbundet. Kan man då se allsvensk fotboll på Olympia de närmaste tio åren? Den förre elitspelaren i handboll, nu företagsledare med vad man i de sammanhangen säger hårda nypor, lär ha kläm på villkoren i idrottens värld. Någon garanti för en långvarig allsvensk existens kan förstås inte ges. Men möjligheten att fortsättningsvis kunna se HIF spela allsvensk fotboll på Olympia ser han som god. –Ja, om det inte kommer upp något till ytan som vi inte känner till. Torsdagens klartecken från licensnämnden ger arbetsro. –Beskedet är glädjande. Vi hade vårt första möte i den nya styrelsen i dag och vi träffade spelarna. Det var viktigt. Nu behöver inte killarna lida för att ekonomin gått i kras, säger Sten-Inge Fredin till TT. Hur ska du och styrelsen få bukt med ekonomin, minus 55 miljoner kronor? –Vi har dragit upp vissa riktlinjer. Vi kommer att ha många möten och informera oss ständigt. (TT)

FOTBOLL KRISTIANSTAD
FOTBOLL
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.