Annons

"Lilla" gör comeback mot Helsingborg

FOTBOLL I höstas lade Fredrik ”Lilla” Persson skorna på hyllan. Ljumskproblemen fick honom att ge upp fotbollen. Nu är han tillbaka. – Jag saknade fotbollen för mycket, säger ”Lilla”, som börjar på bänken när Kristianstad FF möter serieledarna Helsingborgs Södra.
Sport • Publicerad 4 augusti 2001

Efter flera år, späckade av skadeproblem, bestämde sig Fredrik ”Lilla” Persson i höstas för att lägga av med fotbollen.

Då hade hans ljumskproblem lett till att varje träning och match avslutades i smärta. Oavsett vilka metoder ”Lilla” prövade, oavsett viloperioder, smärtstillande medel – problemen kom hela tiden tillbaka.

Annons

Så Fredrik fick nog.

– Jag bestämde mig för att lägga av. Och visst det var jättesvårt – inte minst den sociala biten. Men jag kände att jag inte ville riskera min hälsa för fotbollen. Under vinterhalvåret har ”Lilla” dock gått hos en sjukgymnast i Lund, som konstaterat att bäckenet blivit snett efter alla knäoperationer, och det är det som lett till ljumskproblemen.

– Så jag har fått övningar att göra, och successivt har jag blivit bättre och bättre, säger ”Lilla”.

Och när sommaren kom, gräset blev grönt och fotbollssäsongen drog igång – ja, då gick det inte att hålla sig borta längre.

För tre veckor sedan började ”Lilla” träna med KFF igen.

I morgon gör han årsdebut.

– Jag tänker prova i varje fall, så får vi se hur långt det räcker. Jag tar en match i taget, säger 28-åringen.

Hur känns det då?

– Fotbollsmässigt känns det hyfsat, sen har jag en bit kvar innan jag fått upp flåset och konditionen.

Och om ljumskproblemen kommer tillbaka?

Annons

– Jag har sagt att om problemen kommer tillbaka så lägger jag av direkt. Jag tänker inte ta några mediciner eller sprutor för att kunna fortsätta, då lägger jag hellre ned. För Kristianstads FF kommer förstås den forna mittfältsstjärnan, med ett förflutet i allsvenskan med Trelleborg, som en välkommen och välbehövlig förstärkning.

Laget, som kämpar i botten av tvåan, har haft det tungt i vår och tappat många matcher trots stundtals riktigt bra spel.

– Alla lag behöver en spelare som ”Lilla”, säger KFF-tränaren Lars-Göran Edfors.

– Visserligen har han inte riktigt fått upp matchtempot än, men han har en enorm teknik, god överblick och är mycket bra på att styra spelet.

Att få tillbaka Fredrik Persson i laget innebär alltså en förstärkning som KFF inte ens vågat hoppas på.

– Med hans rutin kan det innebära skillnaden mellan att stå och falla i medgång och motgång, konstaterar Lars-Göran Edfors. I matchen mot serieledande Helsingborgs Södra börjar ”Lilla” på bänken, men Edfors garanterar att han kommer att spela.

– Han har sett pigg och frisk ut på träningarna och under de tre veckor han tränat med oss har han kommit mer och mer, konstaterar tränaren.

– Det ska bli roligt. Jag har saknat fotbollen, konstaterar ”Lilla” själv.

Av Cecilia Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons