"Lillen" skadad – missar premiären

FOTBOLL Målet var att minst vara med på bänken. Men när Malmö FF spelar allsvensk premiär i kväll sitter Fredrik Andersson på läktaren. Skadad.
Sport • Publicerad 9 april 2001
Fredrik ”Lillen” Andersson hade hoppats på en plats på bänken i kvällens premiärmatch mot AIK. Men en skada i vaden tvingar honom till vila.
Fredrik ”Lillen” Andersson hade hoppats på en plats på bänken i kvällens premiärmatch mot AIK. Men en skada i vaden tvingar honom till vila.Foto: Missar premiären.

–Det känns förstås urtråkigt, jag hade verkligen sett fram emot premiären, säger Fredrik ”Lillen” Andersson.

Smällen fick han i en träningsmatch för en och en halv månad sedan, precis efter att MFF kommit hem från träningslägret på Cypern.

–Det var en smäll på insidan av vaden, så jag har fått en blödning som trycker mot benhinnan. Normalt är det en skada som borde läka på någon vecka, säger den unge talangen från Tollarp.

Men skadan har inte läkt. Smärtan sitter i, och nu börjar läkarna misstänka att det även är frågan om en spricka i benet.

–Jag har redan röntgat en gång, och nu ska benet röntgas ytterligare en gång. Han har tränat, och spelat – skadan ska inte förvärras av träning – men smärtorna har gjort att Fredrik inte kan gå för fullt.

I omgångar har ”Lillen” också tvingats vila på grund av smärtorna, och nu är den senaste ordern en veckas total vila från all träning.

–Så jag tvivlar på att jag är tillbaka ens till andra omgången, mot Elfsborg. Det är ju bara en vecka dit.

De första matcherna blir det därför läktarplats för 17-åringen som kom från Kristianstads FF till Malmö inför årets säsong.

–Det känns trist. Jag hade ju minst hoppats på en plats på bänken.

Försäsongen har nämligen gått lysande för ”Lillen”. Han har haft mycket speltid och funnit sig väl tillrätta i laget – inte minst som anfallspartner till nyblivna Ajax-proffset Zlatan Ibrahimovic.

–Vi får ju i varje fall vårsäsongen med Zlatan. Det är inte dumt – han är en spelare man kan lära sig mycket av.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.