Lindberg dubbelvann på Mantorp

Racing/Mantorp Artikeln publicerades

Mattias Lindberg tog sina första segrar för året, då han vann båda loppen under torsdagens V8 Thunder Cars-tävlingar på Mantorp Park.

Vankivasonen Lindberg startade i pole position i det första loppet. Han tog starten och släppte sedan aldrig greppet om förstaplatsen.

– Det var ganska så odramatiskt faktiskt. Hela loppet kändes lugnt, säger Mattias Lindberg, som fick se sina stallkamrater i Åhusbaserade Memphis Racing – Alexander Graff och Freddie Magnusson – köra in som tvåa respektive trea.

I kvällens andra heat blev det desto mer spännande. Lindberg startade som tvåa bakom Alexander Ahlberg. Men redan efter en kurva låg han jämsides med Ahlberg och i den andra kurvan lyckades han köra om.

    En ledning han sedan höll ända in i mål.

    – Det var lite mer oroligt på grund av olja på banan som gjorde det halt. Dessutom stod solen lågt och i andra svängen såg man nästan ingenting, det var bara att köra på känsla, säger Lindberg.

    I och med segrarna avancerade Mattias Lindberg i den totala tabellen och ligger nu på en tredjeplats med sina 85 poäng, 19 bakom Stein Frederic Akre. Leder gör Graff på 127 poäng.