Lindberg kör i ny bil till helgen

Racing/Kristianstad Artikeln publicerades
Mattias Lindberg.
Mattias Lindberg.

Till helgen kommer V8 Thunder Cars till Power Meet på Ljungbyhed.

Regerande mästaren, Mattias Lindberg från Vankiva, kommer till start med en helt ny Ford Mustang GT för Bryntesson Motorsport och han är sugen på revansch efter en mindre lyckad premiär.

– Det ska bli gott att tävla igen, vi kommer med en helt ny bil som kommer att svara bra på inställningarna, säger Mattias Lindberg, som ligger sexa efter premiären.

Men till helgen räknar Lindberg med att vara med i toppen igen och visa sin klass bakom ratten.

– Jag siktar på att vara snabbast hela helgen, från test till race. Det är det jag kör för, annars kan jag lika gärna stanna hemma. Det kommer att bli kul att köra den nya bilen inför publik, det är en känsla jag gillar, säger han.

    För V8 Thunder Cars-mästerskapet innebär samarbetet med Ljungbyhed en möjlighet att möta en ny publik.

    – Vi ser fram emot att få vara en del av ett av Sveriges snabbast växande motorevenemang och vi hoppas kunna bjuda åskådarna på riktigt tuff racing och en skön atmosfär i depån, säger Joakim Tärnström, pressansvarig på V8 Thunder Cars.

    – De flesta av våra deltagare är riktiga bilentusiaster, precis som Power Meet-besökarna, och det ska bli väldigt spännande att få träffa en ny publik.

    Till helgens tävlingar i Ljungbyhed ger sig också 24-årige Simon Magnusson, från Lit utanför Östersund, in i leken. Känns efternamnet igen så är det inte så konstigt, storebror heter nämligen Freddie i förnamn och är en av toppförarna i mästerskapet. Simon Magnusson kommer till start för Swetown Racing i en Chevrolet Camaro med startnummer 81 på sidan. (KB)