Lindberg slog till två gånger

Anfallsvapnet Patrik Persson är borta resten av vårsäsongen – tur då att Erik Lindberg levererar. Med två mål mot Nybro har Erik nu gjort hälften av Nosabys mål.
Sport • Publicerad 21 maj 2007
Nosaby jublar efter Erik Lindbergs 1–0-mål. Lindberg slog till igen bara 13 minuter senare. BILD: TOMMY SVENSSON
Nosaby jublar efter Erik Lindbergs 1–0-mål. Lindberg slog till igen bara 13 minuter senare. BILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

I veckan fick Nosaby besked om Patrik Perssons mystiska knäskada:

En spricka i knäskålen innebär vila i fyra-fem veckor. Anfallsvapnet är därmed tidigast tillbaka till höstsäsongen.

Tur då att det finns andra som kliver fram.

Mot Nybro dubblade Erik Lindberg sin målskörd från två till fyra mål.

– Tio totalt i år ska det väl kunna bli, men det blir tight om platserna när "Putte" kommer tillbaka, säger matchvinnaren. Matchvinnare, ja. Erik Lindberg gjorde båda målen, men han var definitivt inte ensam om att fixa poängen till Nosaby.

Försvarsspelet, och inte minst mittbacken Claes Olofssons spel, var helt felfritt och det var det som bäddade för den viktiga trepoängaren hemma på Nya Vallbjörka.

Nybro hade bara två långskott (ganska vassa) på hela matchen och inte ens när Nosaby fick Andreas Carlqvist utvisad (efter två gula kort) i 67:e minuten lyckades Nybro störa hemmalaget.

– Vi spelade jäkligt bra, vi släpper inte till något och spelar ett helt rätt zonspel, säger tränaren Anders Svahn. Erik Lindberg, Jörgen Bengtsson (som gjorde en blixtrande reflexräddning på Daniel Holms tunga distansskott) och Pelle Tillström får ursäkta.

Mittbacken Claes Olofsson var outstanding matchens gigant.

– Han går inte bort sig en enda gång, säger Anders Svahn.

– Jag tror inte att jag har sett honom göra ett enda misstag på de här sju matcherna, säger Erik Lindberg.

Själv gjorde han heller inte några misstag när han fick chansen framför mål.

Två mål inom loppet av 13 minuter. 2– 0 var en spegelvänd repris på 1– 0-målet och båda gångerna var det Fredrik Persson som hittade Lindberg vid bortre stolpen.

– Det var två markeringsmissar, jag stod ju helt fri, säger Lindberg som haft det stundtals tungt tidigare men som gjorde en bra match i anfallet.

– Jag vet inte om jag var så bra i övrigt, säger Lindberg blygsamt. Han offrades och byttes ut när Nosaby fick Andreas Carlqvist utvisad och tvingas gå ner på en anfallare, men tvåmålsskytten fick beröm av tränare Svahn.

– Erik kommer mer och mer och ligger säkerligen efter lite fortfarande eftersom han kom till oss ganska sent. Han har också förbättrat humöret, men jag tjatar ju på honom sju dagar i veckan, säger Anders Svahn.

Vi noterar också att Per Tillström, den kloke innermittfältaren, fick rycka in som vänsterback (!) när Rasmus Olsson drog på sig en lårkaka. Hur det gick? Tillström var felfri – där också.

Patrik Persson

Läs mer

På fotbollsbloggen – www.kristianstadsbladet.se/blogg

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.