Annons

Lindgren gör comeback i KBI

FOTBOLL KBI hoppades på Anders Svahn. Det blev en gammal bekant. Efter två år som ”manager” går Krister Lindgren tillbaka till tränarsysslan i KBI. –Jag hade sagt nej, men KBI-hjärtat avgjorde när dom inte hittade någon annan, säger Krister.
Sport • Publicerad 26 januari 2001

Kristianstads BI har länge letat efter en ersättare för Stefan ”Messer” Andersson, som efter två år i klubben nu finns i Hanaskogs IS.

Överst på önskelistan stod KFF-spelaren Anders Svahn.

Annons

Svahn tackade nej, liksom de övriga kandidaterna. Till slut fanns bara ett namn kvar.

Krister Lindgren.

–Jag förstod tidigt att det skulle bli nej. Jag hade väl hjälpt till i någon mån ändå, jag har ändå hjärtat i KBI, säger Krister som hade bestämt sig för att i-n-t-e hoppa på tränarsysslan igen.

–Jag har varit med så jäkla länge, och jag hade tänkt ta det lugnt med fotbollen, säger Krister.

Men när KBI kallade kunde han inte tacka nej.

Det betyder att han efter två år som lagledare, fixare, eller manager, kalla det vad ni vill, återvänder till sin gamla roll i division V-klubben.

–Tillbaka på träningsgolvet. Nu får man ta skiten igen, skrattar Krister.

Till sin hjälp får han två (!) hjälptränare – Lasse Rosenberg och Jörgen Johnsson.

Jodå, Jörgen Johnsson nobbar budet från Åhus och blir spelande hjälptränare i KBI.

–Visst var jag sugen på att gå till Åhus, men jag har tagit tjänstledigt från jobbet för att studera och jag måste prioritera studierna. Det är det som är skälet till att jag tackade nej till Åhus, säger Jörgen. KBI får behålla Jörgen Johnsson, men är å andra sidan på väg att tappa några tunga namn.

Annons

Henrik Olandersson vill följa med ”Messer” till Hanaskog och skyttekungen Tobias Ursprung har meddelat att han är på väg till Uppåkra.

–Sista ordet är väl inte sagt när det gäller Ursprung, säger Krister Lindgren, som också tappar försvarsspelaren Fredrik Svensson (åter till Tosteberga).

På plussidan finns i dagsläget bara ett namn – Roger Kvarnström som gör comeback i KBI.

–Vår målsättning är inte att ta någon serie, målet är att hålla oss kvar i division V. Vi har ett bra 16-årslag och där finns fem-sex-sju spelare som på sikt kan gå in i A-laget, säger Krister Lindgren.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons