Annons

Lindgren i hetaste laget när KIK vann

ISHOCKEY Kristianstads IK tog sin fjärde raka seger. 5–2 mot Olofström. – Vi gör en bra match, framförallt de sista två perioderna var bra, säger Christer Dreberg, tränare i KIK.
Sport • Publicerad 6 september 2001

Det började knackigt. KIK låg under med 0–2 efter den första perioden.

– Jag tycker att vi spelar bra även i den första perioden trots att vi kommer i underläge med 0–2, säger Dreberg.

Annons

Inget av målen var direkt vackra och Tobias Ståhlgren i KIK-kassen borde nog tagit båda skotten. Åtminståne det första.

Det var Oscar Alvarsson som fick dålig träff och pucken gick längs isen till höger om en tafatt Ståhlgren. 0–2 kom med fem minuter kvar av den första perioden. Andreas Zukiowicz åkte in framför mål och fick iväg ett skott som på något sätt letade sig förbi Ståhlgren.

Trots underläge med 0–2 efter den första perioden var det KIK som dominerade och var det bättre laget. Skottstatistiken, 11–6 till KIK speglar ganska bra hur perioden såg ut.

– Vi får inte utdelning på chanserna som vi skapar, säger Dreberg. I den andra peioden ökade KIK tempot ytterligare och Olofströms spelare blev tvungna att ta till ojustheter för att få stopp på de kvicka och skridskoskickliga KIK–spelarna.

Bra i de två första perioderna var nyförvärvet, Mikael Lindgren, som två gånger i nummerärt underläge visade prov på lysande spelsinne då han stal pucken rakt framför näsan på Olofström spelarna. Tyvärr var han för trött för att orka skrinna ifrån Olofströms backar. Han låg dessutom bakom två av KIKs mål.

Tyvärr fick vi bara se Lindgren i knappt två perioder. Med ett par minuter kvar av den andra perioden tacklade han målskytten Oscar Alvarsson våldsamt nere i ena sarghörnet vilket gjorde att Alvarsson blev liggande. Han kunde dock hjälpas av planan på egna ben.

Tacklingen resulterade i en fem minuters utvisning, ett domslut som Lindgren inte var nöjd med vilket han också påpekade hos domaren. Detta gjorde att han fick matchstraff och blev tvungen att lämna isen.

Trots matchstraffet forsatte KIK att dominera, och i den tredje peioden avgjorde man matchen genom att gå ifrån och till sist vinna med 5–2.

– Vi är på gång nu. Vi har spelat bra i de tre senaste matcherna nu, säger en nöjd Christer Dreberg.

Av Carl Johan Bjäreborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons