Annons

Lindhe – det svenska VM-hoppet

MOTOCROSS På söndag är det VM-premiär i motocross. Plats: Bellpuig i Spanien. Bakom startgrinden hittar vi världens 30 bästa motocrossåkare. Det svenska hoppet heter Jonny Lindhe. En 22-åring från Everöd.
Sport • Publicerad 15 mars 2001
Everödsgrabben Jonny Lindhe hade en lyckad säsong ifjol. På söndag är det VM-premiär, Lindhe står på startlinjen och räknas som en outsider till favoriterna Joel Smets och Andrea Bartolini.
Everödsgrabben Jonny Lindhe hade en lyckad säsong ifjol. På söndag är det VM-premiär, Lindhe står på startlinjen och räknas som en outsider till favoriterna Joel Smets och Andrea Bartolini.Foto: Lindhe siktar högt.

–Jag är i toppform. Jag har helt enkelt aldrig varit bättre, hälsar Jonny på en knastrig telefonlinje från Italien.

Försäsongen har inte varit bra. Den har varit lysande, ja rent av överträffat alla förväntningar. Everödsgrabben har faktiskt kört ifrån större delen av världseliten. I VM-genrepet i Mantova körde Jonny in på en sammanlagd tredjeplats. Stallkompisen Andrea Bartolini vann före regerande världsmästaren Joel Smets.

–Jag och Smets hade samma poäng men han vann ett heat, berättar Jonny.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons