Annons

Lindhe siktar på SM-guld

MOTOCROSS KRISTIANSTAD Två SM-segrar och första dubbelsegern sedan 1998. Efter uppvisningen i Järva tar SMK Kristianstads stjärnförare, Jonny Lindhe, upp kampen om SM-guldet.
Sport • Publicerad 8 september 2003

Han startkraschade i SM-premiären hemma på Ripabanan.

Då var det få som trodde att Jonny Lindhe skulle vara ett namn för guldstriden i SM-serien.

Annons

Efter helgens styrkebesked i Järva är det dags att ta SMK-föraren på allvar igen.

Först vann han 500-klassen och sedan tog han hem superfinalen. Första dubbelsegern sedan 1998. Det var Jonny Lindhes kaxiga hälsning till konkurrenterna.

– Som jag ser det står guldet mellan två förare. Det är Joakim Karlsson och jag. Trean Mats Nilsson ser jag inte som något hot, säger Johnny. Han knappade in sex poäng på SM-ledaren Joakim Karlsson. Med fyra heat och 100 poäng att köra om är Jonny Lindhe "bara" 14 poäng efter i sammandraget.

Och stärkt av helgens framgångar kommer SMK-föraren att göra allt för att snuva Joakim Karlsson på guldet.

– Jag kommer att göra allt för att köra hem SM-guldet. Jag har inget guld i den stora klassen och jag vill verkligen ha den här titeln.

– Det känns mycket bra för min egen del och han (Joakim Karlsson) borde ha lite otur också någon gång. Man kan inte köra en hel SM-serie utan motgångar, säger Jonny.

SMK-föraren vann superfinalen i förra SM-deltävlingen i Skene. I helgen visade han att det inte var någon tillfällighet.

Lindhe defilerade hem segern i det första heatet och körde sedan hem även det andra trots en vurpa.

– Jag var riktigt taggad och sugen på att vinna. Jag vann första heatet med 2,5 sekunder och det är väl ett skapligt formbesked.

– I superfinalen tog Karlsson starten, men när jag gick upp kunde han inte svara.

Annons

Hur förklarar du framgångarna?

– Motorcykeln har fungerat perfekt. Jag har fått vara skadefri och fått upp ett bra tempo genom VM-loppen. I 500-heatet vann Jonny Lindhe före Joakim Karlsson och med klubbkamraten Jonte Engdahl på tredje plats.

I superfinalen vann han före Jonte Engdahl och Kalle Karlsson. Vi noterar att Jonte, som gör sin sista säsong, har hittat formen efter en tung start på säsongen.

Nästa helg står Jonny Lindhe på startlinjen i Frankrikes VM-deltävling.

27-28 september fortsätter kampen om SM-guldet i Varberg och SM-finalen går 11-12 oktober.

Då får Joakim Karlsson se upp. Jonny Lindhe är rejält segersugen.

FaktaJonny Lindhe

Ålder:24 år.

Längd:1.83.

Vikt:87 kilo.

Annons

Född:Everöd.

Bor:Malmö.

Familj:Flickvännen Mia.

Aktuell:Vann dubbelt i helgens SM-deltävling i Järva, Stockholm.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons