Annons

Linköping värvar SHL-bekantingen Schira

Linköping stärker upp defensiven. Den 33-årige backen Craig Schira har skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-klubben.
Ishockey • Publicerad 14 maj 2021
Craig Schira i HV71:s tröja förra säsongen. Arkivbild.
Craig Schira i HV71:s tröja förra säsongen. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

"Det känns väldigt bra och jag är tacksam för att Linköping har gett mig den här möjligheten. Jag och min familj ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till Sverige", säger han till klubbens hemsida.

Schira är ett bekant namn för den svenska hockeypubliken. Han har gjort sex säsonger i Sverige där han 2015 inledde med två säsonger i Luleå innan karriären gick vidare till Rögle.

Annons

Förra säsongen tillhörde han tre olika klubbar. Han inledde i Rögle, gick vidare på ett kort lån i HV71 innan säsongen avslutades i tyska Adler Mannheim.

"Jag har visat under min tid i Sverige att jag kan vara en ledare och det har jag varit i mina tidigare lag. Det kommer vara mitt huvudsakliga fokus, att hjälpa laget till vart de vill vara för jag tycker att de har underpresterat de senaste åren", säger han till LHC:s hemsida.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons