Lisa Francke inbjuden till Masters

Lisa Francke har nått sin stora dröm. Den 17-åriga vattenskidåkaren från Bromölla har blivit inbjuden till Junior Masters i Georgia 23–26 maj.
Sport • Publicerad 17 mars 2008

– VM är ingenting jämfört med det här. Masters är en inbjudningstävling där de sju bästa i världen i varje disciplin gör upp under en helg, säger Anders Francke i Bromölla Vattenskidklubb.

Lisa, som har hopp som sin paradgren, hann få glädjebeskedet innan hon drog till USA i lördags.

– Att få komma med i Masters var ett stort mål för henne i år och hon blev så klart riktigt glad när hon fick sin inbjudan, berättar Anders.

Under de närmaste fem veckorna kommer Lisa att ligga i hårdträning i Florida, där hon kommer att drillas av bland andra världsrekordhållaren Scott Ellis.

– Sedan ska hon till Sverige en runda innan det bär av till USA igen och förberedelser inför Masterstävlingen.

I seniorklassen finns ingen svensk representerad, men Lisa får ändå sällskap av en blågul kamrat i form av Gävles Daniel Efverström, som också han kommer att tävla i hopp.

– Sverige har haft väldigt få inbjudningar till Masters genom tiderna. Mikael och Helena Kjellander har varit med under deras storhetstid, men annars har det varit fattigt på blågula åkare, säger Francke.

Andra stora mål för Lisa, som i sommar går över från junior till U21:a, under året är U21-EM och "stora" EM i Fagersta.

– Hon läser ju på vattenskidgymnasiet i Fagersta och det blir ju som att åka EM på hemmaplan, säger Anders Francke.

Marcus Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.