Lisa Nordén tog enkelt hem guldet i JSM

I helgens SM i triathlon var en av favoriterna Lisa Norden, och 19-åringen som fyller 20 senare i år var totalt överlägsen i bland juniorerna.
Sport • Publicerad 18 augusti 2004

Banan var lite speciell, vid växlingen mellan simningen och cyklingen var man tvungen att springa för att komma fram till cyklarna.

– Det var ett avstånd på 450 meter mellan stranden och cyklarna, så långt brukar det inte vara, säger Lisa Nordén.

Samtidigt som juniorerna, med Lisa Nordén i spetsen, genomförde sin tävling så genomförde även seniorna sin. Här vann Tove Wiklund som är från klubben Triathlon Syd. Nästa projekt för Lisa Nordén blir att till hösten åka tillbaka till Australien och träna. 19-åringen ska sedan inte tillbaka till Kristianstad, som hon har gjort dom senaste åren.

– Planen är att jag efter Australienäventyret ska försöka ta en plats i antingen den tyska eller franska Triathlon-ligan, som är en proffsliga.

Just nu håller hon som mest på att försöka hitta en klubb i något av länderna.

– Det är inget klart med någon klubb, men vi jobbar på det, säger Lisa. Men allra först är det Åhus Triathlon. Tävlingen som de senaste åren bara har haft en motionsklass, har nu utökat med en tävlingsklass.

– Förutom jag så kommer vinnaren i seniorklassen vid SM, Tove Wiklund, också att delta säger, Lisa Nordén.

Tävlingen går av stapeln redan på söndag.

Mathias Jonsson

TRIATHLON KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.