Lisa Nordén vann tionde Åhus Triathlon

Heleneholms Niklas Persson var först över mållinjen när Åhus Triathlon avgjordes för tionde gången. Tävlingen lockade 134 deltagare med en blandning av elit och motionärer.
Sport • Publicerad 23 augusti 2004

Både start och målgång var förlagd utanför Åhus Strand. Tävlingen inleddes med 750 meter simning följt av en cykelsträcka på 22 kilometer och det hela avslutades med fem kilometer löpning.

Vädret var halvbra med solsken och enstaka skurar. Tävlingslustan stod däremot på topp.

Favorittippade Niklas Persson motsvarade förväntningarna och gick i mål tämligen överlägset. Segertiden skrevs till 66,47. – Det kändes bra hela vägen och jag ledde i princip från början till slut. Inför tävlingen kändes det som att jag hade en bra chans att ta hem segern, trots att jag inte hade deltagit sedan 1999, säger Niklas Persson.

Vilket av momenten var tuffast?

– Cyklingen, jag hade motvind den sista milen. Men samtidigt så är cykling min starkaste gren, den svagaste är löpning.

Tänker du ställa upp även nästa år?

– Absolut, jag tänker försvara min titel, ler Niklas.

Damklassen vanns av Therese Omme, även hon från Heleneholm.

– Det var en bra avslutning på säsongen. Annars kändes det tungt i dag (läs i går) och jag har problem med motivationen, förklarar Therese Omme. Kristianstadstalangen Lisa Nordèn vann juniorklassen, och hon var faktiskt så snabb att hon hade den näst bästa tiden totalt i tävlingen med 69,22.

– Hon har som målsättning att komma med i Svenska olympiska kommitténs utvecklingsgrupp inför OS i Peking 2008, säger tävlingsledaren Totte Ivarsson som annars var nöjd med årets triathlonlopp.

– Med tanke på det halvtaskiga vädret så är ju 134 deltagare en helt okej siffra. Men vi hade väl kanske räknat med fler, säger Totte Ivarsson.

– Målet med hela arrangemanget är att dels locka fler motionärer och dels att visa upp triathlon för att få klubben att fortsätta fungera. Triathlon är en ultimat tävlingsform, menar Totte Ivarsson som även hoppas på en fortsättning nästa år.

Filip Lundstedt

TRIATHLON ÅHUS
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.