Annons

Liverpools uppmaning för att undvika biljettkaos

Liverpool uppmanar sociala medier stänga av över 50 konton som misstänks för illegal biljettförsäljning till Champions League-finalen.
Fotboll • Publicerad 24 maj 2022
Liverpool ber sociala medier om hjälp inför Champions League-finalen. Arkivbild.
Liverpool ber sociala medier om hjälp inför Champions League-finalen. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Att privatpersoner säljer matchbiljetter på svarta marknaden har blivit ett problem inom fotbollen. Senast i Europa League-kvartsfinalen mellan Barcelona och Eintracht Frankfurt såldes biljetter för upp mot 12 000 kronor styck.

Nu har Liverpool bett sociala medier om hjälp inför Champions League-finalen på lördag.

Annons

Klubben vill att över 50 konton ska stängas av för att de misstänks vara involverade i illegal försäljning av biljetter.

Liverpool har på egen hand identifierat 13 supportrar som försökt sälja sina biljetter. Dessa har fått sina biljetter ogiltigförklarade och riskerar ytterligare bestraffning.

Supportrar uppmanas också vara vaksamma kring biljetter som kan vara förfalskade.

"All form av biljettbedrägeri kommer att bli undersökt. Om en supporter identifieras med att försöka sälja sin biljett kan det resultera i livstids avstängning från arenan", skriver klubben i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons