Lokala förare i STCC

Sport • Publicerad 3 maj 2003

Namn:Jens Edman.

Ålder:26 år.

Bor:Kristianstad.

Kör:STCC.

Märke:Peugeot.

Kommentar:Efter en säsong som nästan uteslutande tillbringades utanför tävlingsarenan är Jens Edman tillbaka. Den förre Volvostjärnan har skrivit kontrakt med danska Peugoet som är ett av toppteamen i DTC – den danska motsvarigheten till STCC. Edman och hans stallkompis Jason Watt kommer att gästspela i STCC och Edman finns med i helgens premiär i Falkenberg.

Namn:Johan Stureson.

Ålder:29 år.

Bor:Kristianstad.

Kör:STCC.

Märke:SEAT.

Kommentar:Johan Stureson blev svensk mästare i GT-klassen ifjol. Nu gör han sin första säsong i STCC. Podium Racing ska under säsongen använda sig av en SEAT Toledo, men leveransen dröjer och i väntan på rätt bil tvingas Stureson och hans teamkamrat Robin Rudholm att använda sig av reservalternativet SEAT Leone. Testerna har visat att reservbilen inte kan konkurrera i toppen.

Namn:Stefan Folkesson.

Ålder:31 år.

Bor:Kristianstad

Kör:Veidec Trophy.

Märke:Honda.

Kommentar:SM-vinnaren från 1995 och 1997 är redo för sin elfte säsong i den högsta mästerskapsserien. Folkesson tjuvstartade säsongen med EM-premiären i Italien förra helgen. Det slutade med en våldsam krasch, men Folkesson klarade sig utan skador. Däremot blev motorcykeln illa tilltygad. Folkesson ingår i år i Hondas fabriksstall som har haft leveransproblem. Teamet saknar fortfarande reservcyklarna.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.