Lokala hockeyklubbar har stora skatteskulder

När handelstidningen Justitia i förra veckan publicerade sin kreditinformation var det en dyster läsning för de lokala ishockeyklubbarna.
Sport • Publicerad 18 februari 2008

Hässleholms HK har skulder på drygt 40 000 kronor och Tyringe SoSS ligger nästan lika illa på det med 35 000 kronor i skuld.

Men värst är det för Kristianstads IK. Sammanlagt handlar det om nästan 160 000 kronor som klubben ännu inte betalat.

KIK:s ordförande Bo Walter är medveten om siffrorna.

- Vi gör helst inte så mycket uttalande kring detta, men det man kan säga att det är under kontroll.

Det är rätt så mycket pengar.

- Ja, jag har prenumererat på den här tidningen och det är rätt vanligt att idrottsföreningar dyker upp där, säger Walter.

- Det är tufft att driva en idrottsförening och tittar man på oss så har vi ett ganska högt lönekonto.

Förklaringen till den stora summan ligger dels i missade sponsorpengar, men också i mindre intäkter än förväntat från den nya arenan.

- Hallen är inte alltid givande. Sen är det klart att vi skulle sänkt våra ambitioner, men vi trodde att det skulle komma in mer. Sponsorintäkterna har varit mindre och några har inte hållit vad de lovat. Men marknadsgruppen har ändå gjort ett bra jobb, förklarar Walter.

Det fanns klagomål från Larm och Ljudverksta'n. Hur går det med deras pengar?

- Det är klart att pojkstackarn ska få sina pengar. Men den kostnaden skulle sponsorerna täcka och det har inte kommit in några pengar, avslutar Bosse Walter.

Robin Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.