Lönsboda lade beslag på Olofströms måltjuv

Sport • Publicerad 15 januari 2001

INNEBANDY. Igår var sista dagen för övergångar inom innebandyn.

Det stora klippet bland de lokala klubbarna gjorde – Lönsboda IBK. Division IV-laget, som ligger strax ovanför det nedre strecket i tabellen, gjorde då klart med division I-laget Olofströms måltjuv Markus Mikkonen.

20-åringen gjorde förra säsongen 48 poäng i division III med Jämshög och har den här säsongen gjort sju poäng på lika många matcher med Olofström, som leder division I och ligger på kvalplats till elitserien. Efter juluppehållet har han dock valt att inte spela med A-laget.

–Vi såg honom i Olofström i höstas och när vi nu hörde att han bara spelade med B-laget, så kontaktade vi honom och han nappade direkt. Vi har dessutom väldigt bra kontakt med Olofström och de har inget att invända mot övergången, säger Lönsbodas ordförande Ted Jönsson.

Lönsboda gjorde under helgen också klart med en annan spelare från Olofström. Det är backen Pierre Lindqvist, ifjol spelande tränare i Lönsboda, som återvänder till klubben.

Martin Kroon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.