Lördagens matcher i innefotbollen

Sport • Publicerad 2 januari 2001

Näsby II-VMIK/AIF I 4-5 efter sudden death (2-3)

Målen: 1-0 Martin Holgersson, 1-1 och 1-2 Kristoffer Åkesson, 1-3 Peter Rosén, 2-3 och 3-3 Anders Isaksson, 4-3 Kenan Güner, 4-4 Peter Rosén, 4-5 Andreas Kjellén.

Så gick det till: Oj, vilken rolig match lördagen inleddes med – innefotboll när den är som bäst. Vånga/Arkelstorp inledde klart bäst och skapade en rad halvchanser medan Näsby inte hade n-å-g-o-n-t-i-n-g. Därför var det inte direkt rättvist när Martin Holgersson vände och snirklade in 1-0 till Näsby. Vånga fick sen fart på målskyttet och gick upp till 3-1 efter den del missar i Näsbyförsvaret.

Näsby tog över taktpinnen i den andra halvleken och "sammanslagningen" började slarva med passningsspelet. Därför var det ganska logiskt när Anders Isaksson kunde kvittera till 3-3 med fem minuter kvar.

Lagen följdes åt till sudden där Andreas Kjellén lyckades snubbla in segermålet. Båda Näsbylagen redan utslagna – en skräll.

Trolle/Ljungby I-IFK Hässleholm 2-3 efter sudden death (1-0)

Målen: 1-0 och 2-0 Håkan Persson, 2-1 Martin Nilsson, 2-2 Henrik Edfors, 2-3 Christian Fegler.

Så gick det till: se ovan

Vanneberga I-Perstorp 0-3 (0-0)

Målen: 0-1 Bobby Nilsson, 0-2 Johan Hultberg, 0-3 Bobby Nilsson.

Så gick det till: Division VI mot division III. Det var dock inte tre klassers skillnad mellan lagen, Vanneberga höll jämna steg i en halvlek men efter paus tog Perstorp över allt mer och gick ifrån till ointagliga 3-0.

Det slutade som så många förr när lillebror möter storebror. Lillebror hänger med en bit men när orken börja tryta trillar också baklängesmålen in i allt raskare takt.

Perstorp vidare till åttondelsfinal där överraskningen Vankiva väntar. Intressant drabbning.

Sösdala-Vankiva 3-5 (1-2)

Målen: 1-0 Saki Gagzis, 1-1 Johan Sandberg, 1-2 Martin Gyllix, 1-3 Magnus Lindgren, 2-3 Hans Dahlberg, 3-3 Magnus Gustavsson, 3-4 Johan Sandberg, 3-5 Stefan Kartalis.

Så gick det till: Det tog 45 minuter innan förra årets profil, Magnus Jönsson, kapitulerade. Magnus höll nollan i två matcher men mot Vankiva fick han bita i det sura äpplet hela fem gånger! Sösdala fick stora problem med Vankiva som, anförda av Martin Gyllix, helt enkelt var bättre än fjolårsfinalisten. Vankiva tog ledningen med 2-1 efter en kylig avslutning av Gyllix. Vankiva höll hela vägen ut men om sanningen ska fram blev man bjudna på en del mål där Sösdalas försvar gick bort sig något helt sanslöst.

Hässleholms IF I-KFF II 8-0 (2-0)

Målen: 1-0 Artan Alija, 2-0 Björn Carlsson, 3-0 Artan Alija, 4-0 Marco Axmar, 5-0 och 6-0 Björn Carlsson, 7-0 Mattias Gustavsson, 8-0 Björn Carlsson.

Så gick det till: KFF:s ungdomar var inte vakna i början av matchen. HIF gick tidigt ifrån till 2-0 efter en snygg avslutning av Artan Alija och en tunnel av Björn Carlsson på KFF:s målis Kim Berndt. Artan Alija satte 3-0 direkt i den andra och klackade sen elegant fram till Marco Axmars 4-0. HIF gjorde tre mål på drygt två minuter och avgjorde matchen omgående i den andra halvleken.

KFF fick inte alls det utrymme man fick senast mot Köpinge och hängde inte med i det uppskruvade tempot som HIF drog upp.

Sölvesborg II-Åhus Horna II 1-4 (1-1)

Målen: 1-0 Ola Axelsson, 1-1 Mattias Nilsson, 1-2 Andreas Lewitz, 1-3 och 1-4 Martin Persson.

Så gick det til: En tuff drabbning med många heta känslor. Sölvesborg hade greppet i början av matchen och tog också rättvist ledningen med 1-0. Åhus ungdomar kom dock mer och mer in i matchen och vågade göra saker. Åhus grabbar tvekade inte att sätta till i närkamperna och ibland small det till rejält, oftast med badortskillar som gav och blekingekillar som tog.

Åhus var effektivast framför mål och det blev till slut avgörande – Åhus andralag vidare till åttondelsfinal mot starka HIF. En liten skräll!

Knislinge I-Bromölla II 1-3 (1-2)

Målen: 0-1 Björn Andersson, 1-1 David Pikver, 1-2 och 1-3 Daniel Holmqvist.

Så gick det till: Knislinges förstalag mot Bromöllas andralag. Många trodde på en jämn drabbning men Bromölla hade tyngden och Knislinge räckte inte riktigt till. Bromölla skapade fler chanser och tog till vara på dessa på ett effektivt sätt. Daniel Holmqvist hade fru Fortuna på sin sida när hans skott tog på en Knislingespelare och gick i en båge över en ställd Ola Nilsson i Knislingemålet. Det målet betydde 2-1 till Bromölla och kom bara sekunder innan halvlek och gav Bromölla den ledning man behövde. I den andra halvleken ökade Holmqvist på till 3-1 och där avgjordes matchen definitivt.

Åsum I-Mjällby 0-4 (0-0)

Målen: 0-1 Patrik Rosengren, 0-2 Johan Svensson, 0-3 Philip Jonasson, 0-4 Patrik Rosengren.

Så gick det till: Mjällby mot Åsum – och publiken. Åsum höll emot mycket strongt och hade ett par lägen till att göra det viktiga första målet.

Christian Lööf i Åsums mål bjöd Mjällby på ett par gratischanser men Patrik "Bagarn" Rosengren hade gummiben. Efter en mållös första halvlek och småirriterade Mjällbyspelare började publiken känna spänning. "Bagarn" tog dock revansch när han borrade in 0-1 från långt håll, stenhårt i bortre hörnet. Åsum tvingades att flytta fram för att nå en kvittering men skyttekungen Marcus Ringberg var lysande i Mjällbymålet och hade god hjälp av Håkan Bengtsson som nickrensade på mållinjen. Ringberg borde kanske åkt ut efter att han dragit ner Roger Ivarsson i fritt läge. Det blev bara gult. Många i Åsumslägret var upprörda efter matchen på grund av det men Mjällby hade nog kammat hem det här ändå.

När Johan Svensson tråcklade in 2-0 innebar det rullgardinen ner för Åsum.

Det var dock kul så länge det varade, Åsum!

Veteraner

Willands-Bromölla 1-7 (0-3)

Målen: 0-1 Magne Berner, 0-2 Jan-Åke Stedt, 0-3 Magne Berner, 0-4 Sten Erlandsson, 1-4 Stefan Karlsson, 1-5 och 1-6 Jan-Åke Stedt, 1-7 Sten Erlandsson

Så gick det till: Som väntat hade Willands veteraner inget att hämta mot Bromöllas gamla stjärnor. Bromölla går obesegrade genom gruppen och stöter nu troligtvis på Bladets Dream Team i semifinal, det laget som imponerat mest hittills tillsammans med just Bromölla. Den andra semifinalen spelas troligen mellan Mjällby och Gärds, om nu inte Gärds "lägger" mot Näsby på tisdag. I så fall blir Bladet-laget gruppsegrare och Gärds får då ta sig an

Bromölla. Det gissar vi att de inte är så pigga på…

Damer

Broby-Kristianstad/Wä 0-6 (0-3)

Målen: 0-1 Nilla Fischer, 0-2 Marie Åstedt, 0-3 Johanna Bryhagen, 0-4 Katarina Andersson, 0-5 Maria Wanstadius, 0-6 Katarina Andersson.

Så gick det till: Så gjorde då hela turneringens stora favoriter entré.

Även om inte K/W har lika bra lag på pappret i år som föregående upplagor så ska det mycket till om någon ska rubba Anders Nicklassons tjejer. Mot Broby hade man, som väntat, inga större problem. Maria Wanstadius, Elin Nilsson och Katarina Andersson väggade, snurrade och gjorde lite som man ville. Vi noterar också att Marie Åstedt överlåtit målvaktströjan till Diana Nilsson och lirade nu ute istället.

Bromölla-Tyringe/Önnestad 0-7 (0-2)

Målen: 0-1 och 0-2 Ann Johnsson, 0-3 och 0-4 Veronica Ekstrand, 0-5 Pernilla Blom, 0-6 Sophia Hansson, 0-7 Christina Jönsson

Så gick det till: Tyringe/Önnestad var det klart starkare laget och gav inte Bromölla en chans. Bromölla hade förvånansvärt lite att säga till om och saknade ett fungerande passningsspel. I och med det hade man också svårt att vaska fram de riktigt heta målchanserna. Ann Johnsson inledde målskyttet när hon påpassligt höll sig framme två gånger om och lade grunden för Tyringe/Önnestads seger.

I nästa match väntar K/W och då lär det bli betydligt tuffare.

Domare: Gunnar Bengtsson, Magnus Lindahl, Mats Olsson och Alexander Bergström.

Publik: 469.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Av Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.