Lovande debuter i elitserien

Två av våra allra mest lovande hoppryttare, Mimmie Faijermo och Sandra Liljegren, gjorde en kanondebut i sina nya föreningar, när Ridsportallsvenskans elitserie inleddes i Dagstorp.
Sport • Publicerad 17 mars 2008

Helsingborg med Mimmie och Sölvesborg med Sandra blev etta respektive tvåa.

Båda topptjejerna lade därmed en god grund för en lag-SM-final på Strömsholm om knappa tre månader.

Mimmie Faijermo var tillbaka i Helsingborg efter några år i Sölvesborg. Hon säkrade förstaplatsen för sitt lag. Sandra nollade i båda och hade den snabbaste tiden i omhoppningen bland juniorerna.

- Jag hoppade endast tre hinder i grundomgången, eftersom vi redan fixat en plats i omhoppning efter felfria ritter av Eleonor Bellander, Isabelle Sjunesson och Jörgen Larsson, berättade en mycket nöjd Mimmie Faijermo. Sandra Liljegren red i egenskap av juniorryttare som etta såväl i grundomgången som i omhoppningen.

- Vilken härlig debut i elitserien, konstaterade Sandra Liljegren.

Lina Sjögren red på AJ Produkter Palazzo som siste ryttare i Sölvesborgs lag.

Hon fick ett nedslag i omhoppningen men säkrade andraplatsen före arrangörerna med bland andra förra Fjälkestads-ryttaren Josephine Werne.

Leif Flintvall

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.