Lövkvist fick nöja sig med ett silver

Våra lokala brottare i JSM i Kungsbacka och kvinnor U/J i Arboga lyckades inte ta något guld men väl två silver och tre brons.
Sport • Publicerad 1 april 2008

Närmast ett guld var Caroline Lövkvist, Tollarps-tjejen i Hästveda BK. Han förlorade finalen i 48 kg mot Linda Larsson, Gällivare. Därmed fick Linda revansch för förlusten i senior-SM i Vinslöv.

- Jag Startade med två klara segrar mot Sara Karvonen Linn Kvistinen-Nordqvist, men sedan hindrade en ny Gällivare-brottare mig från ett SM-guld, som i Vinslöv. Nu var det Linda Larsson, inte Hanna Wennström, säger Lövkvist. Carolina Luu Nilsson, också Hästveda, tog silvret i 40 kg kvinnor ungdomar efter förlust i finalen mot Cajsa Sjögren, Helsingborg. I finalen vann Carolina första perioden med 4-0 men förlorade med 0-4 och 0-1.

I silvermatchen blev det dock seger på fall i andra perioden mot Ellinor Falkman, också Helsingborg.

Hästveda tog ytterligare två medaljer i Arboga genom Linda Andresen.

I JSM för herrar blev det endast en lokal medalj, brons för Ores Johan Ekström i 96 kg. Men det var en bronsmedalj med mersmak.

I 66 kg var såväl Lukas Nilsson, Viking som Andréa Jönsson, Tyringe, länge med i kampen om medaljerna men förlusterna mot JSM-tvåan Keith Malmberg respektive trean Shejk Gasanov spolierade en match om bronset för de båda i en klass med många startande.

Leif Flintvall

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.