Lucic ser fram emot att få möta Beckham

FOTBOLL MIYAZAKI. Det är ett av fotbollens tuffaste uppdrag. Att stoppa David Beckham. Teddy Lucic kan få det på söndag. –Kul! Om det säger han:
Sport • Publicerad 30 maj 2002
Stoppa Beckham. Teddy Lucic blir förmodligen den som ska försöka stoppa David Beckhams farliga inlägg i Sveriges VM-premiär mot England.Bild
Stoppa Beckham. Teddy Lucic blir förmodligen den som ska försöka stoppa David Beckhams farliga inlägg i Sveriges VM-premiär mot England.BildFoto: 

På tisdagen kom nyheten att David Beckham kan spela VM-premiären mot Sverige. Engelske förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson verkar redo att släppa fram mannen med de mästerliga inläggen, passningarna och de fruktade knorrade frisparkarna. Gör han det, faller lotten att stoppa Beckham troligen på en 29-årig mittback som tvångsplacerats som vänsterback. Det är Lucic, inte den naturligt vänsterfotade ytterbacken Erik Edman, som hamnat på kanten under spelövningarna på träningarna i Miyasaki. Beslutet att låta Lucic få 90 minuter i rollen mot Japan i lördags visar också att förbundskaptenerna fattat sitt beslut. Men där andra skulle talat uppskattande om en världsstjärna får göteborgaren David Beckham att låta som vilken som helst högermittfältare han normalt stöter på hemma i allsvenskan. –Alla har något, han är rätt så känd, men när man väl spelar tänker man inte så mycket på det. –Och vi får se hur det blir. Det är fyra dagar kvar och vi vet inte om han spelar, säger Lucic. Du koncentrerar dig alltså på att du kan få möta Beckham? –Nej, det tänker jag inte på. Om han spelar påverkar det inte mig. Cool snack. Men snart lyser respekten genom den avslappnade ytan. –Det blir viktigt att förhindra inläggen, men han lyckas med dem i varje match. Jag vet inte riktigt vad man ska göra. Han har riktigt bra precision. En matchvinnare med sina frisparkar. Tror du att ni kommer att ändra på något om han är med? –Jag tror vi spelar på som vanligt. Jag tror inte att vi ändrar för att en spelare är med. Där får medhåll av förbundskaptenen Lars Lagerbäck som säger: –Vi tar inte hänsyn till om Beckham spelar eller inte. Han är en duktig spelare, men det finns fler. Din största roll i landslaget, Teddy? –Det är inte min roll att stoppa honom, utan hela lagets. Men det är på din kant han spelar? –Då blir det jag och vänstermittfältaren som ska täta korridoren. Kul utmaning? –Det tycker jag.q

Av Henrik Skiöld, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.