Magnus Olsson bakom Glimåkras poäng

Nykomlingarna Glimåkra lyckades få ena poängen med sig hem från besöket i Killeberg. Tacka 17 för det! Med en sån festlig hejaklack – och en sån hårdskjutande mittback!
Sport • Publicerad 17 maj 2005

Magnus Olsson med 17 på ryggen slog in 1–0–målet på frispark, en kvart in på andra halvlek.

Siffror som Glimåkrasupportrarna hade störst anledning att applådera.

– Vi förlorade två poäng snarare än vann en, suckade en besviken Trebytränare, Lars Andreasson efter 1–1–matchen på kylslagna Lindvallen.

– Vi får vara nöjda med en pinne, de hade ju en hel del chanser i första halvlek, sa en belåten Glimåkratränare, Anders Nicklasson.

Hemmagrabbarna gjorde ungefär som de ville med boll och motståndare i första halvlek. Frågan var inte om de skulle ta ledningen utan n ä r. Men Marcus Persson, Christian Andersson och Oskar Karlsson missade sorgfälligt alla sina chanser, den förstnämnde fem (!) stycken.

I stället var det gästerna som tog ledningen. Magnus Olsson slog en frispark ur minimal vinkel direkt i mål, från högerkanten.

Hemmalagets kvittering kom tio minuter senare, i 70:e. Johannes Pettersson vände bort en Glimåkraback och sköt ett lågt, distinkt skott alldeles intill stolpen, utan chans för Stefan Hanssson i Glimmamålet.

Treby, som dras med ett oförtjänt dåligt rykte, som tjonglag, spelade ett lekfullt och oftast vägvinnande kortpassningsspel, med ett tillslag. Ungefär som Öster på "den gamla goda tiden".

Anfallsduon Marcus Persson/Christian Andersson gjorde allt rätt utom i det sista, avgörande läget. Bra hjälp hade de av de löpstarka yttermittfältarna Tomas Johansson och Johannes Pettersson.

Glimåkra trummade på rejält, både på och utanför plan, speciellt i andra halvlek.

Bäst: rutinerade trion Stefan Hansson, Mikael Lindh och Magnus Olsson.

Leif Westerhede

Matchfakta

Treby IF–Glimåkra IF 1–1 (0–0)

Målen:0–1 (60) Magnus Olsson, 1–1 (70) Johannes Pettersson.

Domare:Fredrik Levin, Hässleholm. Firade sin 23–årsdag med en i stort sett prickfri domarisats.

Publik:ca 150.

FOTBOLL KILLEBERG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.