Annons

Malin snuvade Elin på segern

RIDSPORT Länge ledde Hässlehomsryttaren Elin Johnsson hopptävlingen på hemmaplan. Ända till klubbklompisen Malin Brolin och Lollypop kom ut på banan vill säga. – Snöpligt, suckade Elin, som fick nöja sig med silver i klassen.
Sport • Publicerad 6 augusti 2001

Under helgens tävlingar hade Hässleholms Ryttarförening närmare 300 starter.

Många lokala förmågor fanns på plats för att slipa formen inför höstens omgång av division II, men även mer kända ryttare som Peter Eriksson kom till start. I Peters fall mest för att få rutin med sina kommande yngre hästar. I den inledande 0.90 hoppningen vann Maritha Thomasson på Ginger från Perstorps RK och i den följande 1.00 klassen var det Elisabeth Jacobsson på Orbina som tog förstaplatsen.

Annons

Men halvvägs in på tävlingsdagen när hindrena blev lite högre så slog hemmaklubben till och plockade både första och andraplatsen med bara någon hundradels marginal.

Efter cirka 20 ekipage startade Elin Johnsson på hästen Balett som hon fått låna då hennes egen häst varit skadad ett tag. Med Balett red hon en säker runda, dubbelt felfri och snabbast dittills, detta trots att det bara var andra gången hon red hästen.

Och ledningen höll i sig. Men mot slutet av klassen, som hade nära 60 startade, red klubbkamraten Malin Brolin ut på Lollypop och la upp tempot ännu ett snäpp. Vilket slutligen resulterade i seger för Malin.

– Visst kändes det lite snöpligt, kommenterade Elin, men sedan har jag ju inte ridit henne så mycket. Jag tar igen det i nästa klass.

Malin var nöjd med att få in en så bra runda. Hon berättar att hon inte har hunnit tävla så mycket i år, en andraplats är det bästa innan detta så det är ju ett steg framåt. Fortsätter det att gå så här bra så är DM senare i höst målet.

I den avslutande 1.20 hoppningen stämde det inte lika bra för Malin som ådrog sig två nedslag. Där lyckades faktiskt Elin bättre, en felfri grundomgång och ett nedslag i omhoppningen räckte till en sjätteplats bland de 30 startande.

Efter detta bär det av till Eslöv men målet är DM med båda hästarna för då ska också hennes egen, Opera vara startklar igen. Även Julia Jacobsson från Mörrum hade en bra dag då hon placerade sig 7:a i 1.10 samt 3:a i 1.20 klassen med hästen Jessica. Man får nog tillägga att den ansenliga mängden startande avverkades i ett bra tempo av ridklubben, frågan är nog snarare den att man kanske skulle dra en gräns för hur många som kan efteranmäla sig. Som det är nu är det lika många efteranmälda i klasserna som anmälda och det är inget som håller i längden.

Av Alexandra Leander
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons