Målkalas för både Fjälkinge och Knislinge i femman

FOTBOLL 2–7 x 2 – det blev facit på de två matcherna i den nordöstra femman i går. Fjälkinge krossade Hjärsås/Värestorp borta och Knislinge gjorde samma sak med Vankiva. Båda segrarna var mycket välkomna med tanke på att det gått rejält med grus i både Knislinges och Fjälkinges maskineri på sistone.
Sport • Publicerad 29 maj 2002

Hjärsås/Värestorp–Fjälkinge 2–7 (2–2)

Hjärsås/Värestorp hissade upp mungiporna efter 2–2 sist i derbyt mot storebror Knislinge. Dessförinnan hade man noterat förluster med 6–2 respektive 7–2.

2–7 förlusten mot Hässleholms IF repriserades i går när Fjälkinge kom på besök – 2–2 i halvlek, 2–7 vid full tid.

– Kan vi inte ta det här en annan dag, frågar Anders Andersson när Bladetsporten ber om en kommentar efter matchen.

Men Anders kunde prata i går.

– Vad säger man? Vi är helt enkelt för dåligt tränade. I första halvlek tar vi ledningen med både 1–0 och 2–1 och vi har 2–2 i halvlek. Sen tar vi fullständigt slut i den andra, jag tycker det är vi som blir sämre och inte Fjälkinge som blir bättre, menar Anders.

Matchen avgjordes under fyra minuter i den andra halvleken. Fjälkinge gör 4–2 och H/V–lägret gormar om solklar offside. Minuterna efter gör H/V 3–4 men då höjer den assisterande domaren flaggan och kvällen är förstörd för Anders Anderssons manskap.

H/V: Henrik Carlsson 2.

Fjälkinge: Henrik Wessberg 2, Mikael Andersson, Peter Andersson, Peter Aronsson, Patrik Persson (mittfältaren), Jesper Arildsson.

Vankiva–Knislinge 2–7 (1–4)

2–7 här också som sagt. Knislinge startade som de hade eld i baken – 1–0 till göingarna redan efter 13 sekunder! Målskytt: Mikael Nilsson.

– Där gick det minsann undan. Extra skönt för oss att få ett tidigt mål eftersom vi har haft så förtvivlat svårt att göra mål under hela säsongen. Jag har räknat på att vi i de andra matcherna behövde sex chanser för att hitta rätt, igår behövde vi bara två, säger en nöjd Magnus Nilsson, tränare i Knislinge.

Rean efter åtta minuters spel stod det 1–2 och Robert Barsoum och Ola Gunnarsson såg sen till att Knislinge i praktiken hade avgjort matchen i halvlek.

– Killarna visade ett helt annat hjärta i spelet jämfört med senast mot Hjärsås/Värestorp. Det var viktigt men också härligt att se, avslutar ”Mange”.

Målen: 0–1 Mikael Nilsson, 0–2 Ola Gunnarsson, 1–2 Naim Rexepi, 1–3 Robert Barsoum, 1–4 Ola Gunnarsson, 2–4 Alexander Frost, 2–5 Robert Barsoum, 2–6 Christofer Sturesson, 2–7 Johan Wendt–Pettersson.

Av Marcus Nilsson.
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.