Målkalas för Tosteberga mot seriejumbon

Det var ett revanschsuget Tosteberga/Nymölla som sprang ut på Tosteberga IP på lördagseftermiddagen.
Sport • Publicerad 23 augusti 2004

Jumbolaget Askeröd gästade och allt annat än en seger vore en besvikelse. Och visst, Tosteberga gjorde precis vad man skulle – och lite till.

7-0 segern var i underkant för "Matte" Anderssons adepter. Trots att Johan Berntsson och Jesper Karlsson var avstängda kunde hemmalaget spela ut. Forwarden och den notoriske målskytten, Marcus Järvensivu, inledde målskyttet med att göra sitt trettonde mål för säsongen.

I Jesper Karlssons frånvaro fick Christian Bloom chansen som forward och med sina två mål var han en av dom bättre på banan.

– Både Marcus och Christian gör ett riktigt bra jobb idag, säger "Matte".

Men både Järvensivu och Bloom får ursäkta, planens gigant var Joel Persson. Efter 2-0 ledning och en Askerödspelare minde på planen (Askeröd fick en man utvisad efter en ful tackling) var matchen avgjord i halvlek.

– Efter deras utvisning tog det lite tid för oss att få igång spelet, men i andra halvlek rullar vi ju ut dom fullständigt, säger Andersson.

Och visst var Tosteberga överlägset, 7-0 kunde varit 10-0 och ni förstår hur överlägsna hemmaspelarna var sina motståndare från Hörby.

Tack vare segern tog sig Tosterberga upp på en tredje plats i tabellen eftersom övriga resultat gick Tostbergas väg.

– Nu lämnar vi bottenlagen en bra bit efter oss så nu siktar vi uppåt, det kan ju bli att två lag får kvala, säger "Matte".

Och visst finns det kvalitet för att Tosteberga ska kunna vara kvar i toppen säsongen ut.

Christoffer Sandberg

Matchfakta

Tosteberga/Nymölla-Askeröds IF 7-0 (2-0)

Målen:1-0 Marcus Järvensivu, 2-0 Christian Bloom, 3-0 Marcus Järvensivu, 4-0 Christian Bloom, 5-0 och 6-0 Martin Persson, 7-0 Pierre Colbrand.

FOTBOLL TOSTEBERGA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.