Annons

Målkalas ger Nosaby en kvalplats till trean

FOTBOLL Nosaby jagar en kvalbiljett till trean. För det krävs seger och många mål mot Hässleholms IF. – Det är kanske lite kaxigt, men jag har sagt att vi ska bli tvåa i serien, säger tränaren Janne Pettersson.
Sport • Publicerad 28 september 2001
...eller Janne Pettersson och Nosaby?
...eller Janne Pettersson och Nosaby?Foto: 
Alf Axelsson och Treby?
Alf Axelsson och Treby?Foto: 

Det vi vet att är tvåan och trean får kvala och att sista omgången i division IV blir en riktig nagelbitare.

Tre lag – Kävlinge (42 poäng), Treby (41) eller Nosaby (41) – slåss om två kvalplatser till division III.

Annons

Det troligaste är att det blir en ren målskillnadsaffär mellan Treby och Nosaby om den sista kvalplatsen.

– Det som talar för Nosaby är att dom möter Hässleholms IF som inte har någonting att spela för, säger Trebys tränare Alf Axelsson.

Här är förutsättningarna för de tre topplagen:

nKävlinge 42 poäng (+32).

Kävlinge slog seriesegrarna Svalöv i en märklig match senast och kan teoretiskt fortfarande ta en direktplats till division III som bästa tvåa, men då krävs seger mot Marieholm och samtidigt måste Åkarp förlora mot Malmö Anadolu i södra fyran.

Vid en förlust i derbyt mot Marieholm riskerar man å andra sidan att bli passerat av både Treby och Nosaby och missa kvalplatsen helt.

nTreby 41 poäng (+18)

Avslutar borta mot Kågeröd som slåss för sin överlevnad i botten. Har två mål att gå på, men måste troligtvis vinna med ett par mål för att vara säkert på en kvalplats.

nNosaby 41 poäng (+16)

Avslutar borta mot ett avsågat Hässleholms IF. Måste vinna och göra tre mål mer än vad Treby gör mot Kågeröd. Att tippa den rafflande avslutningen är inte helt enkelt.

Annons

Nosaby har den lättaste avslutningen, men å andra sidan har Treby den bästa formen.

Treby har vunnit åtta matcher och bara förlorat en höst.

– Pågarna vet knappt hur det känns att förlora, säger tränaren Alf Axelsson.

Ändå är han smått orolig inför avslutningen. Det han fruktar är att Nosaby gör många mål mot avsågade HIF.

– Man vet inte vad HIF kommer med för lag och om Nosaby gör ett tidigt mål så kan det rinna i väg. Samtidigt vet man att det kan låsa sig, funderar Alf Axelsson.

Samtidigt har Treby en klurig match mot Kågeröd.

– Det är en jättesvår match som vi måste vinna först och främst. Jag kan bara intala spelarna att göra sitt bästa, sen kan vi inte göra mer. Vi har tappat sex poäng mot Kävlinge och sex poäng mot Nosaby, våra huvudkonkurrenter, så egentligen skulle vi inte varit där vi är idag, säger Alf Axelsson, som gör sitt fjärde och sista år i klubben.

– Jag har sagt upp mig och har redan fått några förfrågningar, men ärligt talat så finns det inte många attraktiva tränarjobb häromkring. Huvudkonkurrenten Nosaby har den lättaste avslutningen och Janne Pettersson drömmer om många mål.

– Det är viktigt att vi får hål på HIF och ”Andy” Stjernkvist får gärna göra lite mål, han har haft det lite tungt på sistone, säger Janne.

– Det som talar för oss är att Kågeröd knappast kommer att vika ner sig mot Treby och att HIF har släppt in väldigt mycket mål, säger Nosaby-tränaren.

Annons

Samtidigt kastar han in en brasklapp.

– Ibland kan vi själva vara vår värsta motståndare. Det kan vara lite lojt? men nu är det upp till oss själva.

Nosaby kommer till spel utan mittfältaren Per Tillström (avstängd) och vänsterbacken Andreas Jonsson (spricka i vadbenet).n

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons