Annons

Mållöst, trist och intetsägande mot Lund

FOTBOLL HÄSSLEHOLM Svagt, trist och intetsägande – streckmatchen mellan IFK Hässleholm och Lunds BK slutade mållös.
Sport • Publicerad 8 september 2003

– En riktig skitmatch, säger IFK-tränaren Peter Persson.

Ingen av de 390 betalande på Österås lär säga emot honom. Istället var de säkert rätt så tacksamma när domaren satte pipan i munnen och blåste av.

Annons

Att det skulle bli en snål match visste man på förhand. Lunds BK spelar oerhört tight bakåt – 16 mål insläppta så här långt.

Om man dessutom ser till matchens betydelse är vi inte ett dugg förvånade. Båda lagen låg på arton poäng före matchen – precis ovanför strecket. Rädslan för att förlora var större än vilja att vinna. Inget av lagen vågade därför bjuda upp till något skönspel.

– Det är klart att det är viktigt att vi inte förlorade, samtidigt är jag besviken att vi inte kan skapa fler chanser än vi gör, suckar Peter.

En seger hade fört IFK till något fastare mark. Nu är läget kring strecket istället mer tillspetsat än någon gång tidigare under säsongen. Från Ystad på åttonde plats (21 p), till Karlskrona på elfte plats (17 p), skiljer det fyra poäng, med IFK precis ovanför strecket på sina 19 poäng. I nästa omgång möts Hässleholm och Ystad. Här kan man tala om måstematch. Det som var mest anmärkningsvärt i söndagens match på Österås var det låga bolltempot och det dåliga passningsspelet. Hässleholms innermittfält slog bort den ena bollen efter den andra. Kantspelet fick man heller inte igång, med Jimmie Augustsson, som sällsynt blek på högerkanten.

– När man möter ett så tight spelande lag som Lund, måste man ha tålamod. Vi var alldeles för passiva när vi skulle komma runt deras backlinje. Sedan tvingade de dessutom oss att slå långa passningar, säger Persson.

Om man ska ta ut något positivt så får det vara försvarsspelet och Christian Feglers målvaktsspel.

Framåt i IFK var det Anders "Knippet" Karlsson som stod för de få farligheter som skapades. Efter en halvtimme sköt han stenhårt vid vänsterstolpen, där Ystadmålvakten snabbt var nere och gjorde en reflexräddning. I andra hade han ett nytt skott vid vänster stolprot, utan att göra mål.

I andra halvlek byttes Fredrik "Hana" Andersson in och fick spela forward för första gången i år. Tidigare har han använts som back.

– Nu när vi inte har så stora backbekymmer, så känns det naturligare att använda "Hana" som forward. Han har sett pigg ut på träningen i veckan, kommenterar Persson.

Matchfakta

Annons

IFK Hässleholm-Lunds BK 0-0 (0-0)

Varningar: Hässleholm:Anders Karlsson (31), Lund:Daniel Ormelius (87).

Domare:Bengt Green, Eslöv.

Publik:390.

Laget:Christian Fegler – Peter Olsson, Martin Nilsson, Fredrik Lovén, Andreas Nilsson – Jimmie Augustsson (70), Alexander Söderberg, Johan Persson, Anders "Knippet" Karlsson, David Eek (87) – David Hansson (70).

Avbytare:Henrik Edfors (87), Erik Persson, Peter Eriksson (70), Fredrik Andersson (70), Stefan Paulsson (mv).

Vingligan

3 Martin Nilsson

2 Fredrik Lovén

1 Christian Fegler

Av Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons