Malmö FF speladeKöpenhamn till final

Afonso Alves och Markus Rosenberg gjorde målen när Malmö FF vann över norska Rosenborg med 4–2 (1–0) i den sista gruppmatchen i Royal League. Det betyder att FC Köpenhamn är i final mot IFK Göteborg.
Sport • Publicerad 13 maj 2005

På läktaren i Malmö stadion satt FC Köpenhamns svenske tränare Hasse Backe och såg MFF ta ledningen, 1–0, efter drygt tjugo minuter. Snyggt mål av Afonso Alves och fin passning till honom från anfallskollegan Markus Rosenberg. Malmö gjorde tre mål till och skickade FC Köpenhamn till final mot IFK Göteborg torsdagen den 26 maj.

– Ja, vi fick den hjälp vi behövde. Jag är inte helt överraskad. Vi är tre mästarlag i gruppen och alla kan slå alla. Malmö var bra. Det skall bli kul att spela finalen, sade Backe.

Danska FC Köpenhamn eller norska Rosenborg i finalen? Det var frågan när Malmö FF och Rosenborg möttes på torsdagskvällen.

Malmö dominerade före pausen.

Direkt efter den jagade Rosenborg en snabb kvittering, och ett segermål för att få vara med i finalslaget om 3,4 miljoner svenska kronor, vilket vinnaren får. Kvitteringen kom när Frode Johnsen slog in 1–1 när cirka 35 minuter återstod.

Afonso Alves satte 2–1, och chippade bollen över målvakten med en elegant stöt. Passning igen från Markus Rosenberg.

Ledningen varade sex minuter, tills Frode Johsen slog in 2–2 när tjugo minuter återstod.

Men Markus Rosenberg släckte finalhoppet för norrmännen, när han satte 3–2. Och inhopparen Marcus Pode klackade in 4–2 på stopptid. (TT)

Bo Harmby

FOTBOLL MALMÖ
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.