Annons

Malmö FF:s lönepolitik anmäls till JämO

Sport • Publicerad 16 januari 2001

FOTBOLL. Är det könsdiskriminering av Malmö FF att betala mångdubbelt högre löner till klubbens manliga elitspelare än till klubbens kvinnliga elitspelarna i fotboll? Den vill den förre direktören inom arbetsgivarorganisationen SAF, Hans-Göran Myrdal att jämställdhetsombudsmannen JämO skall utreda.

Han använder fotbollen för att spetsa till frågan om den – enligt hans mening – invecklade, tidsödande och dyra skärpningen av jämställdhetslagen som trädde i kraft den 1 januari.

Hans-Göran Myrdal hänvisar till att spelarna i Malmö FF har samma arbetsgivare och undrar om klubben ”gör sig skyldig till systematisk könsdiskriminering genom att betala de manliga elitspelare en halv miljon eller mer i löner, och nålpengar till klubbens kvinnliga elitspelare”. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons