Annons

Malmö räckte inte till mot Färjestad

ISHOCKEY Malmö gjorde sitt yttersta. Men det räckte inte långt mot Färjestad. Värmlänningarna vann den femte SM-semifinalen med 5–0 och matchserien med klara 4–1. Nu väntar drömfinal mot Djurgården.
Sport • Publicerad 26 mars 2001
Malmö IF förlorade den femte semifinalen mot Färjestad med 5–0, och är därmed utslaget ur SM-sluspelet. För Färjestad väntar nu final mot Djurgården.
Malmö IF förlorade den femte semifinalen mot Färjestad med 5–0, och är därmed utslaget ur SM-sluspelet. För Färjestad väntar nu final mot Djurgården.Foto: Utslagna.

–Vi gjorde en kanonmatch, vår bästa mot Malmö, sade FBK-tränaren Gunnar Johansson till Canal plus.

Den femte semifinalmatchen började precis som de fyra tidigare.

Annons

Med full fart från Färjestads sida.

Den här gången hängde dock ett heltänt Malmö med på isen. Mathias Johansson gav ändå Färjestad ledningen på en perfekt styrning. En skymd Andreas Hadelöv var chanslös.

Malmö hade trots att skåningarna höll spelet väl uppe svårt att skapa någon riktigt het målchans. Det krävdes spel fem mot tre för att det skulle hetta till framför Mikael Gerdén i FBK-målet. Gästerna spelade med två man mer på banan i över en minut men Färjestad klarade anstormningen, mycket tack vare Sergei Fokin som är ovärderlig för Karlstadslaget i numerära underlägen.

–Vårt försvarsspel fungerade perfekt, sade Gunnar Johansson till Canal plus.

Färjestad fortsatte offensiven i mellanakten och Malmö började få allt svårare att hänga med. Mats Trygg gjorde 2–0 i powerplay.

Malmö hade några ströchanser men Mikael Gerdén sattes aldrig på några större prov.

–Det var ändå en svår match för mig, sade Gerdén som tidigare under slutspelet hånats för att ha släppt in många billiga mål, men som nu fick upprättelse. När så Radek Hamr tryckte in 3–0 från blå linjen kände nog många av de tillresta Malmösupportrarna att säsongen var på väg att ta slut.

Malmömålvakten Andreas Hadelöv inledde semifinalserien bra men sviktade betänkligt i de två sista matcherna. Hamrs 3–0-mål var inte otagbart.

Inför sista perioden fanns det ingenting som tydde på en Malmövändning. Gästerna satsade allt på en avslutade offensiv men den blev kortvarig.

Marcel Jennis 4–0 halvvägs in i sista perioden var dödsstöten för ett tröttkört Malmö.

Annons

–Killarna gjorde så gott de kunde och jag är nöjd med vår insats i slutspelet. Men Färjestad var det klart bättre laget och vann mycket välförtjänt, sade Malmös tränare Stephan Lundh.

Jörgen Jönsson fastställde slutresultatet till 5–0.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons