2–2 borta mot HJK från Helsingfors räckte.
Nu väntar skotska storlaget Rangers i tredje kvalomgången.
Fotboll • Publicerad 27 juli 2021
Malmö är vidare i Champions League.
Malmö är vidare i Champions League.Foto: Markku Ulander/TT

Malmö FF hade 2–1-segern på hemmaplan i förra veckan att gå på till returmötet i Finland. Men skåningarna fick sämsta möjliga start.

Efter en hörna i första minuten tog HJK ledningen efter att Miro Tenho nickat in bollen i nät.

Men Malmö reste sig snabbt. Danske stjärnan Anders Christiansen, som inte spelade mot Mjällby i helgen, fick en passning av Oscar Lewicki i straffområdet och dunkade in kvitteringen i tionde minuten.

I 67:e minuten borde kanske HJK ha tagit ledningen när ett inspel letade sig in till Roope Riski. Anfallaren var bara någon meter från ett öppet mål men vinklade i stället bollen över ribban.

Drygt tio minuter senare kunde i stället Malmö ta ledningen. Nyligen inbytte Veljko Birmancevic väggspelade vackert med Adi Nalic och sköt in 2–1.

Men repliken kom direkt efteråt när Riku Riski kvitterade efter att bara ha varit på planen i en minut.

"Konstig start"

Chanser fanns i slutet av matchen – åt båda håll – men 2–2 stod sig och Malmö är vidare efter totalt 4–3 i de två matcherna.

– Vi kan vara nöjda med att vi gör mål, vi kan vara nöjda med att vi tar oss vidare men vi ändrar också system i dag. Vi bjuder in lite för lätt. Så klart får vi en helt konstig start när de gör mål efter 50 sekunder, men vi kommer upp fint igen och får perioder där vi spelar bra och ser hur mycket plats där är, det ska vi bli bättre på, säger Anders Christiansen till Sydsvenskan.

Kärt återseende

För Malmö väntar nu tufft motstånd i den tredje kvalomgången i form av regerande skotska mästaren Rangers, som tränas av fotbollsikonen Steven Gerrard. Då kommer man även stöta på ett välbekant ansikte i form av svenska landslagsbacken Filip Helander. 28-åringen slog igenom i Malmö och lämnade klubben 2015.