Annons

Malmström uttagen i Tre Kronor

ISHOCKEY Kristianstad har fått sin första A-landslagsman i ishockey. KIK-produkten Henrik Malmström, 22, har aldrig varit i närheten av pojk- eller juniorlandslag. Nu är han uttagen i Tre Kronor. –Det är helt enormt! Jag är oerhört lycklig och det här en stor grej som kommer att ta tid att smälta, säger Henrik.
Sport • Publicerad 28 mars 2001
Henrik Malmström, Kristianstadsprodukten som i vår gjort succé i Malmö får nu chansen i Tre Kronor. Bild: SCANPIX
Henrik Malmström, Kristianstadsprodukten som i vår gjort succé i Malmö får nu chansen i Tre Kronor. Bild: SCANPIXFoto: Landslagsuttagen.

Han fick beskedet i måndags eftermiddag.

I går eftermiddag, nästan exakt ett dygn senare, blev landslagstruppen offentlig.

Annons

–Jag blev helt paff när Anders Hedberg ringde, men när han sa vem han var förstod jag vad han ville, erkänner Henrik Malmström.

Hedbergs uppdrag var att ta ut KIK-produkten till bortalandskamperna mot Slovakien (3-5 april) och Schweiz (11-13 april).

Henrik Malmström har gjort stor succé i Malmö IF under våren, då han gått från en undanskymd roll i fjärdefemman till förstafemman, men för många betraktas uttagningen ändå som en stor överraskning.

Inte minst med tanke på att han aldrig någonsin spelat i något pojk- eller juniorlandslag. Han må fortfarande vara okänd för många i hockeysverige, men general managern Anders Hedberg upptäckte Kristianstadsgrabben redan i junioråldern.

Hedberg jobbade då för NHL-organisationen, tittade på talanger, och såg ett ämne i Henrik Malmström.

–Henrik såg ut som en lirare och jag gillade hans skridskoåkning och förstod redan då att han skulle kunna gå långt, säger Anders Hedberg till Bladetsporten.

Henrik Malmström vann poängligan för juniorernas Superelitserie, men några landslagsuppdrag blev det aldrig.

Han tog steget upp i A-laget, men det först den här säsongen som han fått sitt stora genombrott.

–Det är ganska många år sedan jag såg honom första gången, men jag vet att han haft en undanskymd roll ett tag, men efter jul kunde man höra hans namn och se hans namn igen. Han kommer till en så att säga… han syns och han känns, säger Anders Hedberg. Hedberg har följt Malmström lite extra i vår och beslutet att ta ut honom i Tre Kronor var ganska enkelt.

–Han har tagit ordentliga steg framåt. Hans ambition och hans fart i spelet har gjort honom till en intressant Tre Kronor-spelare, säger Anders Hedberg.

Annons

Och Henrik Malmström uppfyller några av de krav som general managern Anders Hedberg har på sina forwards i Tre Kronor.

–Dom måste ha energi och dom måste ha fart och det har Henrik Malmström. Riktig fart.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons