Målskyttet haräntligen lossnat för Nosaby

FOTBOLL KRISTIANSTAD 4–0 hemma mot Bjärnum. Målskyttet verkar äntligen ha lossnat för Nosaby IF.
Sport • Publicerad 24 maj 2003

Nosaby har haft det trögt med målskyttet den här säsongen. Så var dock inte fallet i matchen mot nykomlingen Bjärnum.

Redan efter en knapp kvart gjorde Marcus Almborg 1–0 – och som han gjorde det. Magnus Tillberg slog en misslyckad frispark som gick förbi samtliga spelare i straffområdet och hamnade hos Almborg i den bortre delen av straffområdet. Han såg en lucka vid den första stolpen och drog till med vänstern från dålig vinkel. Bollen satt stenhårt i nättaket och mittbackens första mål för säsongen var ett faktum.

– Jag såg en lucka och drog till. Det var ett av de skönaste målen jag gjort.

Förutom målet hade Marcus Almborg ytterligare ett par chanser. Bland annat en nick som gick precis utanför målvaktens vänstra stolpe. 2–0 kom drygt tio minuter senare. Andreas Stjernkvist vände bort en back efter en nickskarv från Anders Hansson, och satte bollen säkert bakom Alexander Hansson.

Mattias Svensson gjorde sedan 3–0 en bit in i andra halvlek innan Andreas Stjernkvist med sitt andra mål fastställde slutresultatet till 4–0.

Trots 4–0–segern var Nosabys tränare Stefan Andersson inte helt nöjd:

– Spelmässigt når vi inte upp till vår normala standard, men bortsett från de första 15–20 minuterna tycker jag att vi spelar stabilt. Marcus Almborgs ordinarie mittbackkollega, Ronnie Olsson, var avstängd efter att ha dragit på sig tre varningar och ersattes av Kristoffer Svensson. Han var mycket bra och fick efter matchen beröm av tränaren, Stefan Andersson:

– Han är placeringssäker och gjorde en riktigt bra match.

I och med segern klättrade Nosaby till fjärde plats i tabellen. Ska de hålla sig där i fortsättningen gäller det dock att även börja vinna på bortaplan. Hittils har man fyra segrar och tre förluster. Samtliga förluster har kommit på bortaplan.

Nästa fredag möter man Hanaskog på bortaplan. Återstår att se om Nosaby då kan bryta den negativa trenden och på allvar blanda sig i toppstriden.

Matchfakta

Nosaby IF–Bjärnums GoIF 4–0 (2–0)

Målen:1–0 (13) Marcus Almborg, 2–0 (25) Andreas Stjärnkvist, 3–0 (54) Mattias Svensson, 4–0 (64) Andreas Stjärnkvist.

Domare:Magnus Rasmusson, Sjöbo.

Publik:72.

Carl-Johan Bjäreborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.