Målvakten Lina Albin opererad

Om fem veckor kvalar Kristianstad Handboll till allsvenskan. Kanske utan förstamålvakten Lina Albin som opererades i veckan. ”Hon fick ett brott på lillfingret mot Vinslöv och blir borta i minst fyra veckor”, säger tränaren Lennarth Ebbinge.
Sport • Publicerad 25 februari 2013
Foto: 

Ersättaren Emelie Svensson fick 60 minuter mot Växjö HF – och imponerade. Kristianstad Handboll vann bortamatchen mot tabellfyran med 27–19 (11–9).

– Emelie var stabil matchen igenom och det känns tryggt att veta, säger Ebbinge, som dessutom räknar med att Lina Albin ska vara tillbaka till kvalet.

– Det är fem veckor dit, så det ska gå.

Kristianstad Handboll har redan vunnit serien, och till mötet med Växjö fick tjejerna friare tyglar i anfallsspelet.

– Det var upp och ner. Vissa saker gjorde vi bra, andra mindre bra, säger Ebbinge.

Ökade tempot

Tabellfyran Växjö hängde med i en halvlek. I halvtid var ställningen 9–11.

– Vi gjorde det riktigt bra bakåt, tyvärr tryckte vi inte tillräckligt i kontringarna, säger Ebbinge.

I inledningen av den andra halvleken blev det däremot åka av – och då hängde hemmalaget inte med. Kristianstad gick från 11–9 till 18–11.

De flesta av målen efter vasst kontringsspel.

– Det är vårt spel. Aggressivt försvarsspel, och så kontringar på det, säger Ebbinge, som vilade tjeckiska stjärnan Martina Crhova.

– Hon har forfarande känning av sin fot (ledbanden) och det fanns ingen anledning att riskera något.

Segern skrevs till 27–19 – och gladast av alla var förmodligen spelarna i Vinslöv. Växjö är ett av de lag som Vinslöv måste ta sig förbi om de vill spela i nya division I nästa säsong.

För Kristianstad Handboll återstår två seriematcher (Åstorp hemma på fredag och Farmen borta den 17 mars) innan kvalspelet inleds.

– Då ska vi vara redo, säger Ebbinge.

Mikael Hallqvist
Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.