"Man är rastlös på kvällarna"

Maria Nilsson saknar vännerna i Kristianstads DFF men har lika roligt i Ovesholm.
Sport • Publicerad 6 april 2009

– Fotbollen är lika viktigt för tjejerna här som för tjejerna i KDFF, säger Maria, ny anfallare i favorittippade Ovesholm.

Hon gjorde nio säsonger i Kristianstad och kommer alltid att ha hjärtat kvar i klubben. Och klubbytet var ett större steg än hon kunde ana.

Saknaden efter vännerna är en sak, träningsmängden en annan.

I år tränar Kristianstads DFF tio pass i veckan. Ovesholm två gånger i veckan om det är match på helgen.

– Man sitter där hemma och är rastlös på kvällarna, skrattar Maria.

Hon har fått sällskap av Ulrika Severin till Ovesholm och i laget finns sedan tidigare ex-KDFF-arna Maria Olofsson, Rebecca Persson och Marie Berndtsson. I Ovesholm finns också Louise Nilsson och målgöraren Jehlena Lindell.

Ett vasst lag som siktar på serieseger under nye tränaren Ronny Borgs ledning. Och konkurrenterna pekar också ut Ovesholm som den stora seriefavoriten.

– Vi tror på oss själva. Vi har en väldigt bra mix i laget och det är verkligen tuff konkurrens om platserna, säger Maria, som spelar i anfallet igen.

Förra säsongen blev mer eller mindre spolierad av upprepade halsinfektioner men nu mår hon bättre.

– Peppar, peppar… jag känner att jag kan återhämta mig bättre nu.

Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.