Annons

”Marcus Ahlm visade fina takter”

HANDBOLL SKÖVDE. Svenska handbollslandslaget förlorade finalen i Skandinaviska öppna mot Danmark med uddamålet. Men det fanns ljusglimtar inför EM. – Marcus Ahlm och Sebastian Seifert visade fina takter, sa förbundskaptenen Bengt ”Benga” Johansson.
Sport • Publicerad 27 september 2001

Mittsexan Ahlm (IFK Ystad) och mittnian Seifert (danska Kolding) är ungdomar som debuterade på riktigt med de rutinerade utlandsproffsen.

Marcus Ahlm, fostrad i IFK Kristianstad, gjorde tre mål och glänste i landslagströjan.

Annons

Eftersnacket handlade annars om jubilaren Johan Pettersson som inte kunde förstå hur domaren kunde döma bort hans lobbmål minuten före pausen.

– Alla såg det utom han, sa högerkantens snabbe elegant.

Istället för ledning med 12–10 kvitterade danskarna och det stod 11–11 i pausen.

Men det var väl knappast den missen som avgjorde finalen, förlust med 26–27. Svenskarna fick aldrig snurr på spelet mot ett mycket stabilt danskt försvar och deras målvakt, Michael Bruun.

Men lobben från kanten, den lurade Bruun fullständigt.

– Bollen var klart inne, danskarna protesterade inte och alla gick till mittlinjen för att göra avkastet, sa Johan Pettersson. De fyra första minuterna efter pausvilan blev olyckliga ur svensk synvinkel. Ett felpass och ett par andra misstag blev danska kontringar till 14–11. Sverige orkade aldrig komma i kapp, Danmark vann och fick 100000 kronor för besväret.

– Vi kan väl ta en förlust mot Danmark, men det var synd på prispengarna, sade förbundskaptenen Bengt Johansson.

– Alla fordrar att vi alltid ska vinna, men det kan man inte.

nÄr du överraskad? frågade en dansk journalist.

– Nej, nej, Danmark har alltid varit lovande men de ska inte vinna mot oss i EM om vi får möta dem där.

Annons

Sverige har vunnit de två tidigare öppna Skandinaviska mästerskapen. Nu blev det andraplatsen före trean Norge och Tyskland som slutade sist i tabellen.

Johan Pettersson gjorde sin 150:e landskamp, och debuterade som straffkastläggare i landslaget. Två stycken knorrade han in.

– Jag och Lövgren sköter straffkasten i Kiel, så lite erfarenhet har jag.

Nu skiljs handbollslandslaget för att samlas igen till Super cup i Tyskland i slutet av oktober.

Förutom värdnationen ska Ryssland, Spanien, Kroatien och Danmark vässa sina EM-manskap i Dresden, Riesa och Zwickau.

Av Bo Harmby, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons