Annons

... Marcus reste sig – men inte KFF

FOTBOLL KFF-målvakten Roger Christenson knockades och fick bäras av planen. Bara fem minuter senare låg målvaktsreserven Marcus Larsson, 23, och kippade efter andan. – Det hade ju varit en fars om vi blivit tvingade att byta in en tredje målvakt, säger Marcus.
Sport • Publicerad 5 juni 2001

KFF: s målvaktslån från IFK Hässleholm reste sig.

Det gjorde aldrig Kristianstads FF.

Annons

Gästande Ystads IF/FF vann med 5–3 (3–1) sedan KFF-försvaret bjudit på fyra av målen.

– Att man släpper in fem mål kan man aldrig acceptera, men vi får skylla oss själva, säger KFF-tränaren Lars-Göran Edfors besviket.

– 4–3-målet på hörna kan jag svälja, men inte de andra. Vi måste helt enkelt vara mer vaksamma i försvaret.

Marcus Larsson – som slängdes in i hetluften redan efter sex minuter efter Christensons skada – släppte fyra bollar förbi sig, men var faktiskt chanslös på alla fyra.

– Det var en otacksam uppgift. Jag kunde kanske tagit något med lite flyt, men i stort sett var jag chanslös på målen, säger Marcus.

Han tvingades hoppa in helt ouppvärmd och hade bara varit inne på planen i fem minuter när han fick en rejäl smäll och blev liggande efter en Ystad-hörna.

– Jag vet inte vad som hände, jag fick en smäll på axeln ner mot bröstet, men jag hoppas att det inte är någon fara, säger Marcus.

KFF och Marcus Larsson var på väg att ta över matchen när Ystad gick från 1–1 till 3–1 på två glödheta minuter.

Målen var snudd på identiska. Långa bollar över KFF: s backlinje och båda gångerna ställdes Marcus Larsson ensam med fria Ystadspelare. KFF reste sig mycket tack vare duktiga radarparet Mikael Thomasson och Peter Martinsson.

Thomasson passade – Martinsson gjorde målen. Ett på skott och ett på nick och plöstligt var det match igen.

Annons

I tolv minuter.

Sen gick Ystad ifrån igen, till 4–3 och 5–3.

– Vi hade en grym tändning efter 3–3. Jag kan inte fatta hur vi kunde tappa det, säger Marcus Larsson och slår ut med armarna.

Han stannar i KFF till augusti, sedan återvänder han till USA och Florida för sista året på studierna i marknadsföring.

– Jag hade gärna fortsatt här. Det är ett kanongäng, vi får se hur det blir när jag är färdig med studierna i maj nästa år, säger Marcus.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons