Annons

Marcus Ringberg – ryktenas man

FOTBOLL Klubbar från fem länder sägs vara intresserade av Mjällbys skyttekung Marcus Ringberg. Nu kontrar Mjällby med att erbjuda 25-åringen ett treårskontrakt. – Jag är inte ett dugg orolig för att vi ska tappa Marcus, säger klubbdirektören Göran Bogren.
Sport • Publicerad 5 september 2001

I fjol vann han superettans skytteliga på 17 mål.

Han har gjort 12 mål hittills i år trots att han gick mållös ifrån de åtta första matcherna.

Annons

Efter säsongen blir Marcus Ringberg Bosmanfall och redan nu har klubbar från fem länder, enligt uppgift, varit och studerat skyttekungen.

– Alla klubbar vill ha billiga, bra spelare. Och skyttekungar är förstås extra intressanta, säger agenten Janne Olsson till Kvällsposten. Det är klubbar i allsvenskan, danska Superligan, norska Tippeligan, engelska division I och tyska division II som anmält sitt intresse.

Men Mjällbys klubbdirektör Göran Bogren är inte ett dugg orolig:

– Det är rykten, det här är förhandlingstaktik, men så fungerar det inte i dag. Till drygt 90 procent är det så att om dom är intresserade så kontaktar dom klubben först och spelaren sen och vi har inte hört någonting om Marcus Ringberg, säger Bogren. Mjällby ville skriva ett långtidskontrakt med Marcus Ringberg redan i fjol, men parterna kom aldrig överens. Nu gör klubben ett nytt försök.

– Det stämmer att vi har givit Marcus ett kontraktsförslag på tre år, säger Bogren.

Marcus Ringberg är en av flera spelare vars kontrakt går ut efter säsongen.

Mjällby jobbar nu hårt för att binda upp spelarna.

– Det är ungefär hälften av kontrakten som går ut, men vi har redan gjort klart med flera spelare, säger Göran Bogren.

nVilka då?

– Det spelar ingen roll. Jag kan bara säger att vi förhandlar med flera spelare och att vi ligger bra till om man jämför med hur det brukar vara vid den här tidpunkten, fortsätter Bogren.

– Sedan är det alltid så att några vill lämna om vi inte går upp i allsvenskan.n

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons