Annons

Marie Svensson slutar

Sport • Publicerad 20 juni 2001

Marie Svensson slutar

nBORDTENNIS. Tidigare europamästarinnan i bordtennis Marie Svensson från Baskemölla lämnar landslaget. Hon satsar nu på att utbilda sig till sjuksköterska istället för krävande toppspel i bordtennis, rapporterar Sveriges Radio Kristianstad.

Annons

Hon fullföljer dock sitt kontrakterade spel i Tyskland säsongen ut.TT nFRIIDROTTVärldens bäste 800 meterslöpare, Wilson Kipketer, dras med en fotskada och kämpar nu mot tiden för att bli fräsch till VM i Edmonton i augusti.

”Det är en besvärlig skada som varken kan opereras eller behandlas, därför kan jag inte säga hur långt tid det kommer att ta innan jag blir helt bra”, säger Wilson Kipketer i ett pressmeddelande.

Kipketer har dominerat distansen och satt flera världsrekord. 28-årige Kipketer har vunnit VM tre år i rad, 1995, -97 och -99.

”För några dagar sedan kunde jag knappt gå, men det har blivit lite bättre. Jag tvingas vila från träning ytterligare tio dagar, sedan får vi se, men jag tror inte att jag hinner tävla något innan VM”, säger Kipketer.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons