Martinsson och Ursprung var på målhumör

FOTBOLL För en månad sedan förlorade Kristianstads FF med 3–2 mot Alvesta. – Vi var alldeles för tunna framåt, sa KFF-tränaren Marek Skurczynski efter matchen. Igår var det dags för retur. Resultatet? 8–1 till KFF. – Nu kan jag inte klaga på offensiven, det här var skönt, myste Marek efter storsegern.
Sport • Publicerad 27 juli 2002

8–1. Smaka på de siffrorna.

Och det i en match som betydde så otroligt mycket.

Får b-å-d-a lagen. Även om man nu inte kunde tro det.

– Alvesta var inte lika bra som sist, säger Marek.

Det var gårdagskvällens understatement. Men framförallt var Mareks KFF så mycket bättre jämfört med för en månad sen.

Scenförvandlingen förklaras med succéparet Ursprung/Martinsson. Peter Martinsson fick en ny lekkamrat bredvid sig i Tobias Ursprung och KFF:s anfallsspel fick en helt ny dimension.

– ”Tobbe” är tuff och aggressiv och skapar mycket. Han är mycket viktig för vårt anfallsspel, berömmer KFF-tränaren.

Hete Ursprung väljer själv att ligga aningen lägre.

– Jag är inte helt nöjd, jag borde satt några fler lägen, säger Ursprung efter matchen. Visst, ”Tobbe” missade några klara lägen under matchen men utan Ursprung på planen hade KFF knappast vaskat fram de mängder av chanser som var fallet.

– Det fungerade bra mellan ”Tobbe” och mig, men framförallt gjorde hela laget en underbar insats. Det var full tändning från alla håll och då spelar vi så här bra. Det kunde ju blivit tvåsiffrigt, jublar Peter Martinsson efter segersången.

”Pidde” var strået vassare än Ursprung. I målprotokollet i alla fall.

Samarbetet herrarna emellan inleddes redan i sjunde minuten. ”Pidde” hittade Ursprung vid första stolpen som med vilja kunde forcera in ledningsmålet för KFF. ”Pidde” gjorde sen själv 2–0 efter elegant förarbete av unge Emil Nilsson.

Emil var för övrigt ett annat glädjeämne – de var många den här kvällen – under målorgien mot smålänningarna. Emil skördade stora triumfer på sin högerkant och Emil smörpassade fram till tre av KFF:s strutar.

– Emils bästa match sen jag tog över i KFF, menar Marek.

Matchens märkligaste mål stod dock Richard Blennborn för. Blennborn slog en frispark från ungefär mitten av Alvestas planhalva. Bollen studsade in i straffområdet. KFF-spelarna försökte nå bollen för en styrning och Alvestas försvarare skulle rensa. Ingen nådde bollen och Alvestakeepern Staffan Spjutare stod fast som, just det, ett spjut i backen. Bollen letade sig in i mål och Blennborn kunde segerdansa. Det var det märkligaste målet. Det vackraste och mest eleganta stod Peter Martinsson för. Han lurade Alvestabackarna till höger och vänster och innan han retfullt enkelt satte 6–0 bakom stackars Spjutare.

– Hoppas vi kan fortsätta så här. Som det ser ut nu är det vi och Alvesta som gör upp om kvalplatsen till tvåan, och nu har vi greppet igen, menar ”Pidde”.

Marek Skurczynski är inne på ungefär samma linje.

– Bakifrån ser det ganska tryggt ut och nu har vi två poäng ner till Alvesta plus mycket bättre målskillnad, säger Marek.

Av Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.