Match och bröllop – hektisk helg för KFF-målvakten

FOTBOLL Kristianstads FF brukar spela sina hemmamatcher på lördagar. Så blir det inte vid helgens viktiga möte mot toppkonkurrenten Alvesta. Matchen spelas på fredag kväll. Orsak: Målvakten Jörgen Bengtsson ska gifta sig på lördag med sin kära Ann-Sofie.
Sport • Publicerad 25 juli 2002

Det var förra våren som Jörgen friade, och fick ja. I september fastställdes datum för bröllopet, och i december meddelade Jörgen sin klubb KFF att han inte var tillgänglig 27 juli. Någonstans blev det fel i kommunikationen och när spelprogrammet kom ut var matchen mot Alvesta inplanerad till bröllopsdagen.

– I juni så började KFF agera, men de kände kanske att det inte var så lätt att få Skånes fotbollsförbund att flytta matchen på grund av att en spelare skulle gifta sig. Så de tog kontakt direkt med Alvesta som gick med på att flytta matchen, säger Jörgen Bengtsson som därmed kan tacka motståndarna för att han kan vara med.

– Jag får väl tappa in en boll på slutet när vi leder med 3-0 som tack, säger han skämtsamt. Jörgen och Ann-Sofi träffades på Brissman en kväll när de var ute och festade för tio år sedan. De har bott ihop i åtta år, och har två barn, Josefin, 6 år, och Jonathan 4.

Men det har dröjt innan de bestämde sig för att bli äkta makar.

– Jag har väntat på att Jörgen ska fria, säger Ann-Sofie Karlsson som på lördag blir Fru Bengtsson.

– Jag har också velat gifta mig, men jag har alltid tyckt att man ska vara runt 30 år innan man gör det, försvarar sig Jörgen som hunnit fylla 29.

Jörgen och Ann-Sofie gifter sig i Norra Åsums vackra kyrka på lördag, då Ann-Sofie är född och uppväxt i Åsum. Det är således en viktig match på fredagen, men en ännu viktigare uppgift på lördagen. Det låter som om det kan bli problem med koncentrationen.

– Just nu är jag lite splittrad måste jag erkänna, men på fredag kan jag förhoppningsvis fokusera på matchen, säger Jörgen Bengtsson.

Det råder dock inga som helst tvivel om vilket som ger upphov till störst nervositet.

– Inför en match är man alltid lite lagom nervös om man har rätt uppladdning, men inför bröllopet har jag fjärilar i magen, säger Jörgen Bengtsson.

Jörgen har också en del nuvarande, och tidigare, lagkamrater som bröllopsgäster. Fredrik ”Lilla” Persson, Torbjörn Nilsson, Jens Pettersson, Rickard Lindberg och Anders ”Knippet” Karlsson är några av ”fotbollskändisarna” som kommer att sätta sig till bords vid bröllopsmiddagen. ”Knippet” har dessutom fått hedersuppdraget att vara värd.

n Fotbollsmatch en fredagkväll, dagen före bröloppet. Det låter som upplagt för en illasinnad svensexa.

– Nej, det är lugnt, den är redan avklarad. Folk fick betala fem kronor för att kasta gräddbullar i ansiktet på mig. Jag drog in 320 kronor så man är tydligen inte så populär, skrattar Jörgen.

Även Ann-Sofie har fått sin uppvaktning, men hennes väninnor var snällare. Det blev en skivinspelning som minne av kvällen.

Att gifta sig kan vara något som förändrar livet, men varken Jörgen eller Ann-Sofie tror på någon revolutionerande omställning.

– Jag är van vid livet som fotbollsfru. Det är träningar och matcher som styr planeringen, säger Ann-Sofie utan att låta ett dugg sur eller bitter.

– Nej, jag vet hur det är. Jag är själv gammal fotbollstjej.

Jörgen ska vara i fokus två gånger under helgen.

– Vi vinner med 3-1 på fredag. Och jag sköter mig på lördag.

FAKTA

Namn:Jörgen Bengtsson.

Ålder.29 år.

Längd:181 cm.

Vikt:79 kg.

Född:Kristianstad.

Bor:Villa i Nosaby

Familj:Blivande hustru Ann-Sofie, dottern Josefin,6, sonen Jonathan, 3 år.

Jobbar:Som vaktmästare på försäkringskassan

Klubbar:IFK Kristianstad -89, KFF 90-91, Knislinge 92-95,IFK Hässleholm 96, Åhus 97-98, KFF 99-00, Åhus 01, KFF 02-

Meriter: Divsion 1-spel med IFK Hässleholm och Kristianstads FF, provspelat för Malmö FF.

Aktuell:Vaktar målet för Kristianstads FF i matchen mot Alvesta på fredag, gifter sig i Norra Åsums kyrka på lördag.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.