Matchen passerar 4 000-strecket

Onsdagskvällens landskamp mellan Sverige och Spanien lockar storpublik. Över 4 000 åskådare väntas se matchen.
Sport • Publicerad 8 januari 2014
Foto: Foto: Lars Ottosson
Anders Olsson.
Anders Olsson.Foto: Foto: Bosse Nilsson

Tidigt under onsdagen var siffran uppe på 3 979 sålda biljetter. Då räknas inte lagen, volontärerna och media in – något som senare görs när siffran skickas till Svenska Handbollförbundet och brandmyndigheten. Enbart dessa kategorier får upp siffran med 200.

– Det ser bra ut. Vi klarar målet på 4 000, säger Anders Olsson, utvecklingssamordnare på Kristianstads kommun.

För knapp en vecka sedan hade 3 600 biljetter sålts. Till siffran för EM-genrepet mot Ryssland för två år sedan, 4 887, är det dock en bit kvar.

Värt att notera när det gäller publiksiffran är att man fått börja från noll; inga säsongskort gäller nämligen. Det är fullt i alla loger och under kvällen väntas ett 150-tal funktionärer jobba för att få landskampen att gå runt.

Återstående biljetter finns att köpa på webbiljett.se, på Maxi, Coop, Turistbyrån eller i kassan på Kristianstad Arena, som öppnar 17.30.

– En del kommer säkert att köpa sin biljett först på plats, siar Anders Olsson.

Matchen, som börjar 19.15, sänds även på TV4 Sport. Redan under torsdagen väntar sedan nytt möte med Spanien, då i Baltiska Hallen i Malmö. På söndag inleder Sverige EM-äventyret i Danmark, med match mot Montenegro.

Mikael Hallqvist
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.