Annons

Mathias Bosson flyttar tillbaka till Italien

ISHOCKEY KRISTIANSTAD Södertälje blir i-n-t-e nästa klubbadress för Mathias Bosson. Glimåkrasonen flyttar till Italien på måndag för att spela med toppklubben Bolzano.
Sport • Publicerad 12 september 2003
Mathias Bosson.
Mathias Bosson.Foto: 

I förra veckan lutade det mesta åt att 29-åringen, med flera år som utlandsproffs bakom sig, skulle stanna i Sverige i vinter.

– Jag hade inga konkreta anbud, och när Södertälje visade intresse för att jag skulle provspela med dem tyckte jag det lät mycket intressant, säger Bosson.

Annons

Men det blev inget med elitserieklubben. Inte mer än ett formbesked till Mathias:

– Jag fick svart på vitt att jag fortfarande platsar i ett elitserielag, och det känns ju skönt, säger 29-åringen, som vill ge elitishockeyn ytterligare några år innan han trappar ned.

– Jag har hela tiden sagt att mitt främsta mål är att spela ute i Europa. Sen har jag ju ingen flickvän eller familj som binder mig hemma i Sverige, så jag har inget att förlora på att ge mig ut igen, påpekar Bosson.

För i söndags ringde italienska topplaget Bolzano, seriekollega med Mathias gamla klubb Fassa, och ville knyta till sig svensken. Genom några av Mathias gamla lagkamrater i Fassa hade Bolzanos ledning fått veta att Bosson inte gjort klart med någon ny klubb ännu.

Och Mathias, som kom hem till Sverige efter sin tvååriga sejour i Italien i våras, var förstås intresserad:

– Bolzano är en av Italiens bästa klubbar, och kan vara med och slåss om ligaguldet. Det känns riktigt skoj att de ringde.

Dessutom:

– De vet ju precis vem jag är, och vilken typ av spelare de värvar så det känns perfekt. De vet vad de får. Och eftersom jag varit så sent ute med att försöka hitta en ny klubb så började jag tro att det inte skulle bli något alls – och jag hade nog nappat på vilken klubb som helst i det här läget.

En besvikelse för din moderklubb Glimma, som därmed inte får dig som spelare i vinter?

– Knappast, det har aldrig varit aktuellt att jag skulle spela i Glimma. Just nu känns det som standarden är för låg för min del, och det har jag pratat med Glimma om så det finns inga hard feelings mellan oss.

Annons

Kommer du att avsluta karriären i din moderklubb då?

– Det går ju inte att säga. Vem vet, jag kanske tvingas lägga skridskorna på hyllan efter den här säsongen? Men visst vore det väldigt roligt att någon gång spela för Glimma igen.

FaktaMathias Bosson

Ålder:29.

Född:Glimåkra.

Familj:Mamma Margareta, pappa Jan, bror Tobias.

Karriär:Glimma: Började som fyraåring hemma i Trollarinken i Göingepucken, Malmö IF (92-98): kom dit som 17-åring och fick uppleva SM-guld -94, Timrå IK (98-99), Lahti Pelicans (99-00), Björklöven (00-01), Fassa (01-03), Bolzano (03-).

Meriter:3 A-, 17 B-, 4 J-landskamper, SM-guld -94, Europacupguld -93.

Aktuell:Klar för italienska elitklubben Bolzano.

Av Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons