Matti Näätänen lämnar KIK

Matti Näätänen spelar inte i Kristianstads IK efter nyår. KIK valde att inte förlänga kontraktet med den finske forwarden.
Sport • Publicerad 23 december 2007

– Matti hade kontrakt med klubben fram till den 19 december, och nu har vi valt att inte förlänga. Det är inte konstigare än så, säger tillfällige sportchefen Jonas Svensson.

Men varför ville ni inte behålla honom?

– Matti har gjort en god insats för klubben, men samtidigt känns det som att hans insats inte riktigt var av den kalibern som vi hade tänkt oss.

Matti Näätänen spelade 21 av 27 matcher och totalt bokfördes finländaren för 17 poäng – 12 mål och 5 assist.

Inte riktigt vad KIK hade hoppats på med tanke på att Näätänen kom från spel i finska elitserien och Espoo Blues. Dessutom var han en fruktad poängmaskin i Norge för ett par år sen. Men nu lämnar han alltså KIK med omedelbar verkan.

– Jag pratade med hans agent och tydligen har han redan klart med ny klubbadress, säger Jonas Svensson.

Kommer KIK att försöka ersätta Näätänen?

– Inte genom att värva någon spelare utifrån, om det är det du menar. Åtmintone inte i dagsläget.

– Sen kan saker och ting alltid förändras under resans gång.

Fortsättningsettan är nu lottad och Kristianstads IK inleder hemma mot Göteborg söndagen den 6 januari. Därefter väntar bortamatch mot Gislaved tre dagar senare.

Patric Nilsson

Matti Näätänen

Ålder:24.

Född:Helsingfors.

Längd:1.80.

Vikt:80.

Position:Ytterforward (rightare).

Antal matcher i KIK:21.

Poäng i KIK-tröjan:17 (12 mål och 5 assist).

Klubbar i karriären:Haukat-KJT, Espoo Blues, Pelicans Lahti, Frisk Asker Tigers, HC Salamat, Kiekko-Vantaa, HC Vsetin, Kometa HC Brno.

Aktuell:Lämnar KIK.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.