"Medaljerna är inte viktigast"

Elise Malmberg har tappat räkningen på alla sina medaljer, hon har hundratals, men bryr sig inte. Efter succésäsongen 2010 har talangen från Broby inte slutat tycka – roligast är viktigast.
Sport • Publicerad 11 januari 2011
Elise Malmberg.
Elise Malmberg.Foto: 

Trots alla framgångar så tycker superlöftet Elise Malmberg att det viktigaste med idrotten är att det ska vara roligt. Hon har ett sensationellt 2010 bakom sig med längdhopp på sex meter och en otrolig medaljskörd, trots det så är hennes enda mål med friidrotten att ha skoj.

– Det var roligt när jag gjorde det hoppet, men nej jag har inget egentligt mål, det viktigaste för mig är att trivas och ha roligt med idrotten, sedan får det andra komma i andra hand, säger Elise Malmberg.

Hon tävlar för Hässleholms AIS och bor i Broby, hemma i barndomshemmet finns hundratals priser.

Elise har själv ingen aning om hur många, för det är inte därför hon ställer upp i alla tävlingar.

– Kanske har jag 400 eller 500 medaljer hemma, men det har jag nog tappat räkningen på, säger Malmberg.

I helgen så tävlade hon i Åhus Indoor, då blev de nya medaljer och Kristianstadsbladet fick chansen att fotografera Malmberg när hon hoppade höjd, talangen for lätt som en fjäder långt över 1,60 meter.

– Jag tycker om att hålla på med flera friidrottsgrenar, alla är skoj, även om det var jättekul att hoppa sex meter i längd i somras, så vill man satsa på flera grena, säger Malmberg.

Att tävla i Åhus Indoor är som att vara på hemmaplan, HAIS-talangen är van vid att behöva resa långt, tävlingshelg brukar innebära många timmar i bil med pappa Mats.

– Ja, oftast får man resa till Malmö, Karlskrona eller till och med Göteborg, då är det roligt att få lite omväxling. Jag tycker att Åhus Indoor är en bra tävling.

Nu har säsongen 2011 dragit igång, men Elise Malmberg känner ingen press att hon måste höja ribban från förra året, allt är som vanligt.

– Jag får se vad som händer, men som sagt, det viktigaste är att det blir kul.

Andreas Jemn -
Andreas Jemn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.