Melicharek tränar med Malmö FF

Dusan Melichárek är på väg bort från Mjällby AIF. 24-åringen tränar med Malmö FF.
Sport • Publicerad 21 februari 2008

- Det stämmer. MFF har haft ögonen på Dusan ett tag och nu ville de se honom i aktion, berättar Jörgen Martinsson, ordförande i Mjällby AIF.

Storklubben har stora problem på målvaktsfronten. Ordinarie målvakten Jonas Sandqvist är skadad och bakom honom finns bara orutinerade Dejan Garaca och Max Ludvig Gustafsson.

Därför tog MFF kontakt med Mjällby för att få titta närmare på Dusan Melichárek. Igår eftermiddag gjorde 24-åringen sitt första träningspass med Malmö FF. Idag väntar ytterligare ett och sen talar mycket för att Dusan får vakta målet i en halvlek när MFF möter Nordsjälland i en träningsmatch i morgon.

- Därefter får MFF göra en utvärdering och återkomma, säger Martinsson och säger att det kan bli tal om så väl ett köp som ett lån.

- Vi avvaktar. Det är MFF som har bollen. Tjecken kom till Mjällby 2005 och har egentligen kontrakt även den här säsongen.

Men sedan Mjällby gjorde klart med Mattias Asper har klubben det väl förspänt på målvaktssidan.

Rickard Fransson var och provspelade i Helsingborgs IF - men det blev inget.

- Försvinner Dusan, så är det mycket möjligt att "Rille" blir kvar i Mjällby, säger Jörgen Martisson.

Mjällby har dessutom pojklandslagsmålvakten Simon Svensson, 18.

Patric Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.