Annons

Mellberg om landslaget: "Fokus på BP"

Olof Mellberg är en av dem som nämns i spekulationerna som ny förbundskapten efter landslagets tunga förlust mot Österrike.
Men BP-tränaren ligger lågt.
– Vi har det ju ganska jobbigt själva i BP, så det är fokus på det helt enkelt, säger han.
Fotboll • Publicerad 16 september 2023
Brommapojkarnas tränare Olof Mellberg. Arkivbild.
Brommapojkarnas tränare Olof Mellberg. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Brommapojkarna är inne i en tuff period i allsvenskan och har efter några förluster – senast 0–1 mot IFK Göteborg på lördagen – sjunkit allt närmare nedflyttningsstrecket.

Insatsen mot "Blåvitt" var dessutom inte bra nog, poängterar Olof Mellberg. Det är med andra ord inte riktigt rätt läge att prata om ett eventuellt förbundskaptensjobb, anser han.

Annons

– Det blir så konstigt att prata om efter den här förlusten och den prestationen vi gör, det blir fel att prata om det, säger Olof Mellberg efter matchen.

Den förre landslagsbacken har sedan den egna spelarkarriären tog slut tränat bland annat Helsingborg och är den här säsongen tillbaka i Brommapojkarna för andra gången.

Målet har dock aldrig varit att bli just förbundskapten.

– Jag har väl aldrig riktigt haft några fasta målsättningar med min tränarkarriär, utan försökt att maxa i stunden och göra det bästa av jobben jag har, säger Olof Mellberg.

– Det är en tuff bransch och man kan inte välja och vraka i tränarkarriären.

Att nämnas i landslagssammanhang är dock smickrande, medger han.

– Det är så klart ett ärofyllt uppdrag, men jag är där jag är och har fokus på det.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons