…men Adda tror inte på spöken

En match till sedan är Adda Walthers handbollskarriär över. ”Jag tror inte på spöken och vi ska se till att vinna vår första match på hemmaplan nästa helg”, ler 23-åringen.
Sport • Publicerad 7 april 2014
Adda Walther.
Adda Walther.Foto: Foto: Bosse Nilsson

Heids skyttedrottning, och stora profil, fick en överrock på sig direkt från första avkast.

Precis som väntat.

– Vi var förberedda på det.

Hur kul är det?

– En sådan här viktig match bryr jag mig inte. Framför allt inte när vi nu vann, säger Adda, som trots punktmarkeringen noterades för fem mål.

Skyttedrottningen var nöjd med segern – men besviken på spelet.

– 27 mål är visserligen fler än vi brukar göra, men bakåt fungerade det inte alls. Vi sprang alldeles för mycket och det måste vi rätta till.

Ni kan bättre?

– Absolut, men det gäller säkert även Kristianstad. Jag tycker att det var en typisk kvalmatch med mycket nerv och många tekniska fel, säger Adda, som hyllade inramningen.

– Den var fantastisk och åskådarna levererade verkligen på det sätt jag hade föreställt mig. Vi får väl dela ut flygblad och försöka få folk till Heid-hallen nästa helg.

En match som kan bli Walthers sista i karriären.

– Så är det. Efter sju år i elitserien så känner jag att jag har gjort mitt, men vi har en match kvar och vi tar inte ut någon seger i förskott.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.