…men Vinslövstjejerna har gjort sitt – räckte inte till

Sport • Publicerad 11 december 2007

Vinslövs HK hade chansen att få ytterligare ett tjejlag till steg 4 av flick-SM, då grupp 16 av flickor B arrangerades i Furutorpshallen i Vinslöv.

Nu lyckades inte dessa VHK-tjejer upprepa prestationen för flickor A-laget från förra helgen.

Det blev nämligen bara en fjärdeplats för hemmatjejerna efter tre inledande förluster men en högst efterlängtad seger i avslutningsmatchen mot Växjö.

– Allt slutade ungefär som vi befarat, var VHK-tränaren Josefin Martinssons spontana kommentar efter den härliga avslutningen, 14– 7-segern mot Växjö. Vi hade nämligen inte räknat med att gå vidare. De andra lagen hade nästan enbart tjejer födda -93. Vi har inte den bredd, så vi kom med flera 94:or - dessutom två 95:or och en 96:a.

– Det har dessutom varit lite si och så med intresset för våra träningar. Oftast är vi endast tio stycken av 17 som är engagerade i laget.

Det har heller inte gått speciellt bra för Vinslöv i seriespelet i höst.

– Även om vi hade kommit med ett topptrimmat lag så hade vi säkert inte klarat en plats bland de två främsta. Lugi var helt outstanding, men tvåan Aranäs var inte mycket sämre.

Josefin Martinsson ville för helgens matcher ge ett extra beröm till målvakten Caroline Sponza, Felicia Hansson/Mimmi Nilsson i försvaret samt Hanna Johansson/Amanda Svensson i anfallsspelet.

Leif Flintvall

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.